Te + Én

Ha az alábbi 5 dolog jellemző ránk, igazán stabil párkapcsolatban élünk

Sok mindenből tevődik össze az, hogy egy párkapcsolat mennyire működőképes. Szerepet játszik benne a felek személyisége, a korábbi tapasztalataik és a fejlődésre, változtatásra irányuló hajlandóságuk. Néha érdemes megállni és bizonyos távolságból szemügyre venni a kapcsolatunkat – sok tanulságot levonhatunk belőle.

Az alábbi 5 dolog jellemző ránk?

Közös célok

Hosszú távon elengedhetetlen, hogy a feleknek hasonló elképzeléseik legyenek a jövőről. Ezt érdemes már az elején tisztázni, legalábbis a nagy volumenű kérdések tekintetében. Ha a célok közösek, az már egy biztos alapot teremt a kapcsolatnak.

Kétoldalú döntéshozatal

Sosem egyoldalú a döntéshozatal, mindig kikérik a felek egymás véleményét, és a lehetőségekhez mérten közelíteni próbálják az érdekeket. Ez talán túl hivatalosnak tűnhet, pedig sok múlik a rugalmasságon egy párkapcsolatban is. Képesek sérülésmentes kompromisszumokat hozni és önzetlenül lemondani valamiről, ha az nem létfontosságú számukra.

Fotó:Freepik6@teksomolika

Fotó:Freepik6@teksomolika

Nincs elfojtás

Megvan az a bizalom a felek között, hogy minden érzésüket – legyen az negatív vagy pozitív – ki merik mondani egymás előtt, mert nem félnek attól, hogy a másik azt felhasználná ellenük. Képesek nyíltan kommunikálni és teljes szívükkel átadni magukat a kapcsolatnak.

Közös fejlődés

Persze ez a felek személyiségétől és attól is függ, épp milyen életszakaszban találkoztak egymással, de a jól működő kapcsolatban a felek képesek együtt fejlődni és a legjobbat kihozni a másikból. Sőt, nap mint nap törekednek is erre, és fáradhatatlanul energiát fektetnek a közös életükbe.

Csapatként való együttműködés

Nemcsak a sikerekben, de a mélyrepüléseknél is maximálisan támogatják egymást. Nem hagyják magára a másikat a nehéz időben, minden problémát közösként kezelnek, és együtt törekednek a megoldásra.