Te + Én

4 furcsa titok a tökéletes házassághoz

A sikeres házasság olyan, amire mindannyian törekszünk, de csak nagyon keveseknek sikerül elérniük – hiszen évtizedeken keresztül jóban-rosszban kitartani valaki mellett nem egyszerű dolog, még akkor sem, ha teljes szívünkkel szeretjük a másikat. Ezek a furcsa, elsőre meglepőnek tűnő tippek segíthetnek abban, hogy nagyobb esélyünk legyen megtalálni az örök boldogságot a társunk oldalán.

Ne házasodjunk a fizikai vonzalom miatt

A Tennessee Egyetem kutatása szerint azok a jóképű és sármos férfiak kevésbé hajlanak a konfliktusmegoldásokra veszekedések közben, mint azok, akiket szerényebb külsővel áldott meg az ég. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a jóképű férfiak kevesebb konfliktussal is találkoznak életük során, és nincsenek hozzászokva, hogy nem tudják őket egyszerűen, a saját kényük-kedvük szerint megoldani. Persze ez sincs kőbe vésve, de a statisztikák nem hazudnak – ne a külső miatt válasszunk magunknak párt egy életre!

Támogassuk a barátaink házasságát

A Brown Egyetem kutatása szerint a válás akár fertőző is lehet, persze csak átvitt értelemben – a tanulmányban leírják, hogy azoknak a pároknak, akiknek a közeli barátai szakítottak vagy elváltak, 75 százalékkal megugrott az esélye, hogy ők is szétmennek. Nekünk is érdekünk, hogy a haverok együtt maradjanak!

Fotó: iStock.com/ Yasin Emir Akbas

Fotó: iStock.com/ Yasin Emir Akbas

A több szex boldogságot és pénzt is hozhat

A Darthmouth Főiskola és a Warwicki Egyetem kutatása kimutatta, hogy azok a párok, akik legalább egy héten egyszer szeretkeznek, sokkal boldogabbak együtt – ráadásul jobban is keresnek, mint azok, akik egy hónapban egyszer létesítenek intimebb kapcsolatot egymással. Ezért már érdemes ágytornázni!

Hívjunk meg mindenkit

Már az esküvő is számít – a Virginiai Egyetem kutatói szerint azok a párok, akik sok embert hívtak meg a menyegzőjükre, nagyobb eséllyel maradtak együtt, mint azok, akik 50 vagy annál kevesebb vendéggel számoltak. Érdekes statisztika, de a bankszámlánkon kívül más biztosan nem bánja majd, ha minden barátunk ott van az esküvőn.