Te + Én

Randikérdések, amelyekkel rengeteget megtudhatunk a másikról már az első találkozás alkalmával

A sztenderd randikérdésekből igazán nem lehet megismerni egy embert – persze, fontos tudni, hogy hol dolgozik, van-e kutyája-macskája, esetleg felesége, hova járt iskolába, és mi a kedvenc kajája, de az alábbi kérdésekkel sokkal többet tudhatunk meg a személyiségéről is. Tegyük fel őket a randin, és figyeljük a reakciókat!

Mit olvasol most?

Ezzel leszűrhetjük azt, hogy szereti-e az olvasást, ha ez számunkra fontos kritérium, és azt is, hogy milyen típusú könyveket kedvel. Az olvasáslistája többet mond el egy emberről, mint a szavai, ez örök igazság!

Kedvenc sorozatod?

Vajon a férfi könnyen felugrik a divatvagonra, és csak azokat nézi, amelyek felkapottak, vagy kiássa magának a gesztenyét, és kevésbé ismert sorozatokért rajong? Esetleg nem is szereti őket? Ha nem, akkor miért nem? Abból, hogy milyen sorozatokat szeret nézni, megint legalább annyi dolog leszűrhető, mint az olvasáslistából.

Fotó: Unsplash/ Dmitry Ratushny

Fotó: Unsplash/Dmitry Ratushny

Mi volt a legutóbbi film, amin sírtál?

Ezzel leszűrhetjük, mennyire érzékeny az illető, és azt is, hogy képes-e beismerni, van olyan film, amely megríkatja. Persze azzal sincs baj, ha nem szokott filmeken sírni – ebből is szép beszélgetés kerekedhet kicsit mélyebb témák felé is.

Pizza vagy hamburger?

Érdemes kicsit könnyedebb témák felé is terelni a beszélgetést, hogy az első randinak ne legyen kínvallatás szaga. Ez például tökéletes, spontánnak tűnő kérdés, de rájöhetünk belőle, hogy ha a kapcsolat működik, pizzán fogunk-e élni a lusta napjainkon, vagy hamburgeren, és ez sem utolsó szempont!

Melyik roxforti házba kerülnél be?

A Harry Potter-könyvekről vagy -filmekről nagyjából már mindenki hallott, de ha ő mégsem, akkor ez is egy teljesen használható információ a kiválasztottunkról. Az pedig, hogy melyik ház volt számára a legszimpatikusabb, elárulhatja, milyen értékek fontosak számára az életben!