Te + Én

5 módszer, hogy törődjünk a szeretteinkkel, még ha elfoglaltak vagyunk is

Felnövünk, elköltözünk otthonról, saját életünk lesz, munkával, barátokkal és a saját családunkkal. A sűrű hétköznapok végén fáradtan esünk haza, a hétvégéken igyekszünk pihenni, és felkészülni az újabb munkahétre. A mókuskerékben pedig alig jut időnk arra, hogy a családtagokkal, a szeretteinkkel foglalkozzunk, velük is elegendő minőségi időt töltsünk. Íme 5 módszer, hogy törődjünk a szeretteinkkel, még ha elfoglaltak vagyunk is.

Nagyon könnyű elveszíteni a kapcsolatot a szeretteinkkel, amikor elkap bennünket a mókuskerék, és egyszer csak arra eszmélünk, hogy már hetek vagy akár hónapok óta nem láttuk a szüleinket, vagy nem is emlékszünk, mikor beszéltünk utoljára a családunkkal. Hogy ne essünk ebbe a hibába, érdemes tudatosan változtatnunk a szokásainkon, és odafigyelni arra, hogy ne hanyagoljuk el a szeretteinket, foglalkozzunk, beszéljünk velük, érdeklődjünk utánuk. Íme 5 módszer, hogy törődjünk a szeretteinkkel, még ha elfoglaltak is vagyunk.

Állítsunk be emlékeztetőt

Az okostelefonunkon beállíthatunk egy emlékeztetőt, ami ha nem is naponta, de mondjuk hetente háromszor-négyszer emlékeztet bennünket arra, hogy felhívjuk a családtagjainkat. És amikor emlékeztet, tegyük is meg rögtön, nehogy elfelejtsük!

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Érdeklődjünk róluk

Amikor találkozunk, ne csak felületes beszélgetéseket folytassunk, hanem üljünk le beszélgetni. Érdeklődjünk az életükről, a múltjukról – a nagyszülők és nagynénik, nagybácsik biztosan szívesen mesélnek, mi pedig jobban megismerhetjük őket.

Random üzenetek

Amikor csak eszünkbe jutnak, írjunk a szüleinknek, testvéreinknek, szeretteinknek egy üzenetet, amiben tudatjuk velük, hogy gondolunk rájuk.

Játsszunk

Kezdjünk el egy online játékot vagy töltsünk le közösen egy alkalmazást, amiben egymás ellen tudunk játszani. Lehet ez sakk, szókirakó, bármi, ami lehetővé teszi a közös virtuális játékot, s így hosszú távon kapcsolatban maradunk.

Kérjünk tőlük tanácsot

Ha úgy adódik, hogy valamit nem tudunk, vagy szeretnénk valaki véleményét kikérni, kérdezzük meg a szüleinket, a rokonok közül valakit, akiről sejtjük, hogy jártas az adott témában.