Te + Én

Így menekülhetünk el ügyesen egy rossz randiról

Ha nem is mindenkivel, de valószínűleg sokunknak volt(ak) rossz randi(k) az életünkben. Olyanok, amikről már szinte az első pillanatban eltűntünk volna, és alig vártuk, hogy a kellő időt udvariasan végigüljük ahhoz, hogy már ne legyen olyan kellemetlen véget vetni a találkozónak. Mutatunk néhány ötletet: így menekülhetünk el ügyesen egy rossz randiról.

A filmekből jól ismert baráti hívás is egy lehet azok közül a megoldások közül, amikkel felkészülünk arra, hogy ha a randink rosszul sülne el, legyen valaki, aki megment bennünket a kellemetlen helyzetből. Emellett azonban még van egy-két lehetőség, amivel kimenthetjük magunkat anélkül, hogy megbántanánk a másikat. Mutatunk ehhez néhány ötletet: így menekülhetünk el ügyesen egy rossz randiról.

Költési limit

Menjünk úgy randizni, hogy csak egy bizonyos összeg van a pénztárcánkban, mondjuk kétezer forint. Ez elég arra, hogy kifizessük a magunk részét, az üdítőnket, a sütinket, és erre gondolva nem rendelünk több italt, vagyis valahogy azt érezzük, hogy tényleg mennünk kell, mert azt nem szeretnénk, hogy a másik fizessen mindent.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Ez csak egy randi

Fogjuk fel úgy, hogy a találkozás még nem kötelez semmire. Vagyis rendeljük ki az italunkat, bowlingozzunk egy menetet, és tudjunk meg minél többet a másikról, hogy biztosak legyünk a dolgunkban. S ha úgy érezzük, nem passzolunk, menjünk haza nyugodtan.

Ne flörtöljünk

Ha kiderült számunkra, hogy a másik nem szimpatikus, ne flörtöljünk vele, és kerüljünk mindent, ami erre engedhet következtetni. Legyünk tárgyilagosak, barátságosak, de ne adjunk okot arra, hogy félreértsen a másik bennünket.

Készüljünk menekülőszöveggel

Az is jó, ha azt mondjuk, meg kell etetnünk a szomszéd macskáját, de ennél talán egy fokkal jobb és hihetőbb, ha valami olyasmit mondunk, hogy csak egy italra érünk rá, mert másnap korán kelünk, vagy mert nem szeretnénk fáradtak lenni a munkahelyünkön. Kezdhetünk is ezzel, s ha mégis szimpatikus a partnerünk, még számtalan módon a tudtára hozhatjuk – akár egy második randin is.

Határozottan búcsúzzunk el

Ne feszengjünk, ne mutassuk bizonytalannak magunkat. Fizessünk és menjünk, ne várjuk meg a másikat, míg ő is kifizeti a részét. Mert akkor együtt hagyjuk el a helyet, és felajánlhatja, hogy elkísér egy darabig, vagy akár hazáig, és így tovább húzódhat az egész kellemetlen randevú.

Ha ennél is gyorsabban távoznánk, egy arra alkalmas pillanatban, de minél hamarabb tegyük az asztalra az italunk árát, majd egy barátságos mosollyal távozzunk a helyszínről. Mivel ő marad, neki még fizetnie kell – ezzel egérutat nyerhetünk.