Te + Én

6 jel, hogy a se veled, se nélküled kapcsolatunkat le kell zárnunk

Majdnem mindenki életében van egy olyan férfi, aki néha vissza-visszatér a színre, sokunkéban olyan is, akivel újra és újra bele is vágunk egy kapcsolatba. Bár vannak esetek, amikor ez működhet, és előbb-utóbb visszatalálhatunk egymáshoz, ha az alábbi 6 jel valamelyikére őszintén azt mondhatjuk, hogy igen, ez illik ránk, akkor inkább szakítsunk, vagy vissza se menjünk a kapcsolatba.

1. Elfáradtunk

A szakítás és újraegyesülés fárasztó folyamat, de amikor már tényleg úgy érezzük, hogy az ágyból is fárasztó kikelni, és az egész kiszívja az energiát belőlünk, akkor érdemes abbahagyni. Ilyenkor már nem ér meg számunkra annyit a dolog, hogy energiát vigyünk bele.

2. Bosszúsak vagyunk

Ha folyton azt érezzük, hogy neheztelünk a másikra, és ezt nem tudjuk elengedni, nagy az esély arra, hogy nem fog működni a kapcsolat, hiába próbáljuk. Ha együtt akarunk lenni, el kell engednünk a régi sérelmeket.

3. Egyre rövidebb ideig maradunk együtt

Ha lassan több a külön töltött idő, mint az együtt, az elég sokat elmond arról, hogy mennyire szeretnénk a másikkal lenni. A rövid szünetek még nem biztos, hogy megölik a kapcsolatot, de a hosszúak egészen biztosan nem tesznek jót.

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fotó: iStock.com/jacoblund

4. Csak kolonc a kapcsolat

Ha nem érezzük jól magunkat a kapcsolatban, és nem tesz hozzá semmit az életünkhöz, csak elvesz, akkor nincs értelme újrakezdeni többé. Egy párkapcsolatnak nem tehernek kellene lennie, hanem álddásnak.

5. Meg kell győznünk a másikat, hogy kezdjük újra

Soha, senkit nem szabadna győzködnünk, hogy legyen velünk – ha így teszünk, akkor nem azért egyezik majd bele az újrakezdésbe, mert ő is szeretné, hanem azért, mert úgy érzi, jó alkut kötött. Mindkét félnek önszántából kell visszajönnie a kapcsolatba.

6. Nem tudjuk, hogy miért akarunk együtt lenni

A válasznak egyértelműnek kellene lennie, de ha nem tudjuk magunktól, hogy miért akarunk még mindig a másikkal lenni, akkor bizony a kapcsolatnak nem sok értelme van. Ha meg tudjuk magyarázni, miért van szükségünk a párunkra, akkor érdemes próbálkozni, de ha már ezt sem tudjuk megfogalmazni, miért lennénk valakivel, akit nem is biztos, hogy szeretünk?