Te + Én

Elalvás előtti szokásainkból kiderülhet, hogy a párunk-e az igazi

Sok mindenből kiderülhet, hogy a párunk-e az igazi. A szakemberek szerint a párok közös szokásai megmutathatják, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz és a kapcsolatukhoz. Ezekből a jelekből a szakértő szem könnyen leszűri, hogy az egy párt alkotó két ember vajon valóban összeillik, vagy sem. Ilyen árulkodó jelek lehetnek az esti rutin közben is, vagyis az elalvás előtti szokásainkból kiderülhet, hogy a párunk-e az igazi.

„Amikor lefekszünk aludni, akkor az egyik legsebezhetőbb, legkiszolgáltatottabb helyzetben vagyunk” – kezdte a magyarázatot Rori Sassoon párkapcsolati szakértő. Szerinte azok alapján, amit lefekvés előtt teszünk, amikor megszabadulunk a napközben felvett álarcainktól és nyugovóra térünk, meg lehet állapítani, hogy akivel együtt élünk, közös ágyban fekszünk, az igazi-e, vagy sem.

Többek között fontos, hogy egyszerre fekszünk-e le, vagy különböző időben – a szakemberek szerint ez utóbbi esetben a párok mély beszélgetések, valódi kapcsolódás és intimitás nélküli kapcsolatban éltek. Többek között ezért is fontos, hogy a párok által kialakított esti rutin és rituálé milyen, mi mindent csinálnak és hogyan, hiszen fontos érzelmi, spirituális és fizikai kapcsolat múlik ezeken a szokásokon.

Fotó: iStock.com/ Ondine32

Fotó: iStock.com/Ondine32

Nincs távolság közöttünk a készülődés közben

Ez azt jelenti, hogy nem külön-külön, egymástól elzárva, egymástól elfordulva, elbújva készülünk a lefekvéshez, hanem együtt. Ha nem is egyszerre mossuk a fogunkat és fésülködünk, de mégis együtt végezzük az esti rutint.

Telefonmentes hálószoba

Igyekszünk a technikát a hálószobán, de legalábbis az ágyon kívül hagyni. Nem külön-külön nyomogatjuk a mobilunkat, ha be van kapcsolva a laptop vagy a tévé, azt együtt, összebújva nézzük.

Jóéjtpuszi

Nemcsak úgy elalszunk, hanem sosem maradhat el a jóéjtpuszi vagy a jóéjtcsók, és mondjuk is egymásnak, szép álmokat kívánva alszunk el egymás mellett.

Összebújás

Nem egymástól elfordulva alszunk el, hanem összebújva – akár kiskifli-nagykifli pózban, akár egymás vállán, egymáshoz hozzáérve, valahogy összefonódva.

Utolsó szavak

A boldog párok nem beszélgetnek fontos dolgokról elalvás előtt, akkor már nem folytatnak mély beszélgetéseket. Így nem lesznek zaklatottak, idegesek vagy sértődöttek elalvás előtt, hanem nyugodtan bújnak össze, hogy egymás karjaiban aludjanak el.