Te + Én

Ezek a jelei, ha megtaláltuk az igazit

A szakemberek szerint azonban attól, hogy megtaláljuk/megtaláltuk az igazit, még nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve örökké boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Merthogy az elköteleződés és a hosszú távú párkapcsolat felé vezető rögös (?) utat így is végig kell járnunk. S ha kiálltuk az összes próbát, akkor mondhatjuk ki, hogy az igazival kötöttük össze az életünket. És hogy honnan tudjuk, hogy ő Az? Íme, ezek a jelei, ha megtaláltuk az igazit.

Nincs is annál jobb, mint amikor rátalálunk arra az emberre, akit elképzeltünk magunk mellé, akivel el tudjuk képzelni életünk hátralévő részét. Ez azonban nem azt jelenti, hogy megússzuk az elköteleződés és a hosszú távú kapcsolat felé vezető akadályokat és próbatételeket – azokat ugyanúgy ki kell védeni, meg kell oldani, hogy a végén kialakuljon a harmónia és a béke kettőnk között és élvezzük egymás mellett a hátralévő éveket – legalábbis ezt mondják a szakemberek. Erika Labuzan-Lopez párkapcsolati szakértő szerint ugyanis még ha valóban a nagy Ő-vel találkozunk, akkor is jöhetnek olyan gondok és problémák a kapcsolatunkba, amik esetleg szakításhoz vezetnek. Vagyis még az igazira való rátalálás után sem szabad teljes megnyugvással hátradőlni és hagyni, hogy minden menjen a maga útján – a párkapcsolati szakaszokat és buktatókat így is át kell élni, meg kell oldani.

Fotó: Unsplash/ Brooke Cagle

Fotó: Unsplash/Brooke Cagle

De mielőtt végképp elszomorodnánk, hogy a nagy Ő-re való rátalálás sem menthet meg bennünket attól, hogy bármikor felmerüljön a szakítás kettőnk között, esetleg be is következzen az, mutatjuk, hogy mik a jelei, ha megtaláltuk az igazit.

  • Az alapvető értékeink ugyanolyanok.
  • Egyszerűen csak ott voltunk egymásnak, egyértelmű volt, ahogy megismerkedünk, ahogy kialakult közöttünk a kapcsolat.
  • Jól érezzük magunkat együtt, bármit is csináljunk.
  • Elköteleződünk egymás mellett anélkül, hogy azt kimondanánk, vagy megneveznénk a kapcsolatunkat.
  • Nem tudjuk elhagyni egymást (még ha tettünk is már rá próbát, akkor sem).

Tartsuk észben, hogy senkit nem kötelezhetünk az elköteleződésre, vagyis ha menni akar, hadd menjen, még ha mindez érthetetlen is a számunkra, mert különben szinte mindenben összeillettünk. Ahogy más kapcsolatok esetében, itt is legyünk képesek továbblépni, ne ragaszkodjunk – attól még ő volt az igazi, még ha rossz időszakban is voltunk egymás életében.

Ha azonban kölcsönös az elköteleződés, örüljünk, de ne dőljünk hátra – figyelmeztetnek a szakemberek –, mert egy kapcsolaton akkor is dolgozni kell, ha megtaláltuk is a számunkra nagy Ő-t.