Te + Én

A szerelem legszebb bizonyítékai – Így fejezhetjük ki szavak nélkül az érzelmeinket

A tettek sokszor többet jelentenek, mint a szavak. Mondogathatjuk, hogy szeretünk valakit, ha közben elárulnak bennünket a tetteink, vagy az, amit éppen nem tettünk meg. Mindegy, hogy ismerkedési szakaszban vagyunk, vagy már régóta együtt, fejezzük ki az érzelmeinket tettekkel is.

Minden olyan, amit szívből adunk, és ami az érzelmeinket kifejezi. A lista bármilyen hosszú lehet, mi 10 apróságot gyűjtöttünk össze.

1. Csókok, ölelések, finom simogatások, egy érintés a vállán, egy puszi a füle mellé. Az intimitáshoz ezek hozzátartoznak, ne felejtsük el őket.

2. Vegyük át a másik számára fárasztó feladatokat. Hiszen van olyan, amiben mi vagyunk a jobbak, míg a másiknak az fárasztó. És van olyan, ami neki fekszik jobban. Ha ezt felismerjük, sokat könnyíthetünk szeretetből a másik életén, és így a kettőnkén is.

Fotó: iStock.com/Zinkevych

Fotó: iStock.com/Zinkevych

3. Főzzünk valami finomat – neki. Nem a kötelezőket, amiket amúgy is főznénk, hanem a kedvencét.

4. A fenti pont továbbfejlesztett változata, ha ágyba reggelivel kedveskedünk. Ilyenre tényleg nincs alkalom minden héten, de teremtsük meg a lehetőséget, hogy évente néhányszor így indítsuk a napot.

5. Hozzunk kompromisszumokat kettőnk érdekében. Ehhez azonban kommunikációra is szükség van.

6. Hagyjunk üzeneteket a zsebében, a táskájában, a lakás különböző pontjain. Elég egy szó, egy kedves mondat, egy idézet, szeretni fogja.

7. Tudatosan teremtsünk közös időt: ne hagyjuk, hogy a hétköznapok elsodorjanak bennünket egymástól. Szervezzünk randevút rendszeresen, akár ingyenes programokkal.

8. Vásároljunk kedves apróságokat egymásnak. Nem kell nagy ajándékra gondolni, néha a kedvenc édessége is tökéletesen megteszi.

9. Tiszteljük a hobbiját. Még akkor is, ha ki nem állhatjuk a jégkorongot, elegünk van abból, hogy a műhelyben matat egész este. Találjuk ki, hogyan élhetnénk a hobbinknak egymás mellett. A másik közelsége óriási ajándék, legyünk kompromisszumkészek, amennyire lehet.

10. Figyeljünk oda rá, hallgassuk meg. A figyelem az egyik legértékesebb dolog, amit a másiknak adhatunk.