Te + Én

Valentin-nap egyedül? 8 ötlet, amivel teljes lesz az énidő

A Valentin-nap sokszor óriási nyomásnak tűnik, ha egyedül vagyunk ebben az időszakban. Szinte nincs olyan pillanat, amikor ne ömlene ránk: egyedül lenni nem jó. Tényleg nem az, de ha már így alakult, legyen teljes a napunk: teremtsünk magunknak tökéletes énidőt. Íme, 8 egyszerű, de nagyszerű ötlet.

1. Bújjunk az ágyba egy jó könyvvel

Mikor volt utoljára, hogy órákon keresztül csak olvastunk akár a fotelba gömbölyödve vagy az ágyba bújva? Na, ugye!

Fotó: iStock.com/petrunjela

Fotó: iStock.com/petrunjela

2. Házi wellness, ahogy nekünk tetszik

Házilag készített bőrradír, arcmaszk, testápoló. Nemcsak kényeztető, hanem már az elkészítésük is meditatív.

3. Digitális detox

Bár sokkal jobb lenne akár napokra kikapcsolni a mobilunkat és a laptopunkat, de Valentin-napon szinte kötelező. Tartsunk 12 órás digitális detoxot, és töltsük bármi mással az időt.

4. Lepjük meg magunkat egy csokor virággal

Ki mondta, hogy saját magunknak nem vehetünk virágot? Lehet tulipán, szegfű, de akár vörös rózsa is, ha ahhoz van kedvünk. Tegyük olyan helyre, ahol mindenhonnan láthatjuk.

5. Süssünk valami finomat

Próbáljunk ki egy új süteményreceptet, és hívjuk át a barátainkat vagy barátnőinket, hogy ne egyedül kelljen megkóstolnunk.

6. Rendrakás művészi szinten

Igazán felszabadító lehet, ha rendet rakunk a holmijaink között. Ma már számtalan rendszerezési módszer közül választhatunk.

7. Hallgassunk podcasteket vagy hangoskönyvet

A legtöbben hallgattunk mesekazettát, amikor gyerekek voltunk, de a hangoskönyv teljesen más. Egy új világ tárulhat elénk. Próbáljuk ki!

8. A semmittevés művészete

Manapság nemcsak a rendrakást emelhetjük művészi szintre, hanem a semmittevést is. A hollandoknak külön szavuk van erre. Már csak el kellene tanulni.