Te + Én

5 módszer, amivel jobb és boldogabb emberré válhatunk

Valószínűleg mindenki vágya, hogy minél jobb és boldogabb ember lehessen, mind magának, mind az őt körülvevő szeretteinek. Sokszor azonban nehéz rájönni, hogyan álljunk neki a folyamatnak – ez az öt tipp segít elindulni a jó úton!

1. Legyünk őszinték az érzéseinkről!

Nem feltétlenül ez jutna eszünkbe elsőként a jobb emberré vezető úton, de valójában az őszinteség az egyik legjobb emberi tulajdonság. Ha megtévesztünk másokat, azzal magunknak és másoknak is ártunk, így sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb, ha korrektek és őszinték vagyunk: ha nincs jó kedvünk, mondjuk el, és ha nem kedvelünk valakit, ne hazudjuk, hogy szeretnénk vele találkozni.

2. Vigyázzunk a testünkre!

Ha egészségesen élünk, olyan emberré válunk, akinek jó a közelében lenni, hiszen több energiánk lesz, és jobb lesz a hangulatunk is. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen testünk van, vigyáznunk kell rá minél jobban, hiszen egy csoda, ahogy működik!

3. Figyeljünk másokra!

Ne csak azért beszélgessünk valakivel, hogy elmondhassuk a mondandónkat – őszintén figyeljünk arra, amit a másik mond, és jegyezzük meg azokat a dolgokat, amelyekért nyilvánvalóan lelkesedik. Így lehetünk igazi jó barátok – és jó beszélgetőpartnerek is!

Fotó: iStock.com/SanneBerg

Fotó: iStock.com/SanneBerg

4. Bókoljunk!

Bár néha furcsának tűnhet dicsérni valakit, főleg akkor, ha nem ismerjük annyira, egy bóknak mindenki örül, minden körülmények között. Ezért ne tartsuk magunkban – könnyen lehet, hogy valakinek teljesen feldobjuk a napját azzal, ha megdicsérjük, milyen szép a mosolya.

5. Legyünk hálásak!

Könnyű elveszni a mindennapi bosszúságokban, de ha minden reggel szakítunk egy kis időt arra, hogy hálásak legyünk azért, amit az élettől kaptunk, teljesen más szemmel fogunk ránézni az életünkre. Lehet, hogy fáradtak vagyunk, rossz az idő, és megint hisztis a gyerek, de legalább van egy csodálatos családunk, szeretteink, barátaink és biztos fedél a fejünk fölött – már ezt is viszonylag kevesen mondhatják el magukról! Értékeljük, mennyire szerencsések vagyunk!