Te + Én

Így randizzunk biztonságosan az online megismert partnerünkkel

Az online alkalmazások segítségével valamelyest megkönnyebbült az ismerkedés – az interneten felvenni a kapcsolatot mással, ismerkedni, beszélgetni sokkal könnyebbnek tűnik, mint a való életben. Viszont vannak hátulütői: a számítógép takarásában mindenki azt ír, amit akar, még a külsejéről is hazudhat az ember, nemhogy másról! Viszont eljön az a pillanat, amikor már nem odázhatjuk tovább a személyes találkozót. Mutatunk néhány tippet: így randizzunk biztonságosan az online megismert partnerünkkel.

Az első találkozás a legnehezebb. Mert mi van, ha nem olyan, nem úgy néz ki, nem úgy viselkedik, ahogyan azt írta, mondta csetelés közben, vagy ahogyan mi elképzeltük a napok, hetek óta tartó online beszélgetések közben? A csalódáson túl sajnos több veszélyt is rejthet egy ilyen randi, hiszen nincs személyes benyomásunk, nem tudjuk, hogy valóban olyan kedves és figyelmes, mint ahogy az írásaiból tűnik, és az életben inkább ellenszenves, esetleg meg is ijedünk tőle… Hiszen egy személyes találkozón már nem lehet úgy elrejteni ezeket az apró jeleket, mint a laptop/okostelefon mögött. Vagyis érdemes óvintézkedéseket tenni az első randevúkon.

A szakértők szerint a legjobb, ha nem mondunk el magunkról túl sok személyes adatot (például a teljes nevünket, pontos címünket, társadalombiztosítási vagy bankkártyaszámot, dokumentumokat) magunkról. Ne titkolózzunk, de azért éljünk a gyanúval és inkább kételkedjünk, mintsem pórul járjunk.

Fotó:Unsplash/Christin Hume

Fotó:Unsplash/Christin Hume

Legyünk okosak: szervezzük meg az első találkozót, hogy biztonságban érezhessük magunkat – legyen az egy nyilvános helyen, legyen a telefonunk gyorshívóján egy szám, ahonnan azonnal segítség érkezhet, ha bajba kerülnénk.

Nyilvános találkozó

Akár az egyik barátunkat ismegkérhetjük, hogy a randi idejére ő is üljön be ugyanabba a kávézóba, ahová mi is megyünk (egy másik asztalhoz) – így láthatatlanul, mégis szemmel tudja kísérni, hogy mi történik, biztonságban vagyunk-e vagy szükségünk van segítségre. Ugyanilyen jó helyszín lehet egy bár vagy egy sportmérkőzés.

Menjünk múzeumba, színházba vagy koncertre – a lényeg, hogy többen legyenek körülöttünk, és ezek közül a legtöbbb helyen még biztonsági kamera vagy biztonsági őr is van, ami ugyancsak segítséget jelenthet szükség esetére.

Ha egy mód van rá, inkább kerüljük az alkoholt, mert ha nem tartunk kontrollt, könnyen becsíphetünk, könnyelműbbé válhatunk.