Te + Én

Ezeket tegyük, ha boldog párkapcsolatot szeretnénk

Mindannyian boldog párkapcsolatot szeretnénk, ez nem vitás. Amikbe belecsöppenünk, azok lehetnek boldogok, ahogyan lehetnek nehezek, problémásak, kihívásokkal és kompromisszumokkal telik, vagy könnyűek és felemelőek, maguktól értetődőek. Ahogyan megtalálhatjuk a másikban a szőke herceget is akár, bár inkább a barátunkat, a lelki társunkat, a másik felünket, a partnerünket, a társunkat. Vagyis a párkapcsolatok az életben lehet, hogy nem olyan szépek, mint a mesékben, de mindenképpen valódiak, ami nem azt jelenti persze, hogy nem lehetnek boldogok. Ezeket tegyük, ha boldog párkapcsolatot szeretnénk.

Gyilkos csend

A kapcsolatok sokkal egyszerűbbek és könnyebbek lennének, ha értenénk a gondolatolvasáshoz, de nem értünk, ahogyan a párunk sem. Vagyis ha valamilyen problémánk, gondunk van, ahelyett, hogy elfordulnánk, hogy csendben fortyognánk, beszéljünk, mégpedig őszintén. A beszélgetés az egyik legfontosabb eleme a boldog párkapcsolatnak.

Ne káromkodjunk

Akármilyen heves vitában, esetleg veszekedésben vagyunk, vagy csak egyszerűen felhúztuk valamin magunkat, kerüljük a szitokszavakat, ne káromkodjunk, főleg egymásra ne mondjunk olyasmit, amit később megbánhatunk.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Bezzeg az a másik pár…

Ne hasonlítgassuk össze a kapcsolatunkat más kapcsolatokkal. Egyrészt mert minden ember és így minden kapcsolat más és más, másrészt pedig nem látunk bele abba a másik kapcsolatba sem, ami lehet, hogy belül sokkal rosszabb, mint a miénk, csak kívülről ezek a problémák nem láthatók.

A romantika hanyatlása

Nem lehetünk elég régóta együtt ahhoz, hogy egy kis romantika ne férjen bele a kapcsolatunkba, sőt! Ne legyünk soha túl lusták randevúzni, összebújni, romantikus, meghitt hangulatot varázsolni. A boldog párok erre is mindig szakítanak időt, hiszen fontosak a közös élmények és az együtt, kettesben töltött idő.

Játék az élet

Vagyis ne felejtsünk el játszani sem! Nem kell mindig mindent túl komolyan venni, és amikor együtt vagyunk, fontos, hogy sokat nevessünk, viccelődjünk, szórakozzunk együtt. Nemcsak úgy visszafogottan, mosolyogva, hanem önfeledten nevetve.

Legyünk hálásak

Azért, hogy a másik van, és mellettünk van. Ne csak akkor sajnáljuk és értékeljük, amikor már elment, elhagyott bennünket, hanem addig is, minden nap, amikor ott van velünk.