Te + Én

3 dolog, amit időről időre meg kell tennünk a boldog párkapcsolat érdekében

Egy párkapcsolat alakulása, jövője minden esetben két emberen múlik, és ha az úgynevezett kémia megvan, még mindig rengeteg csiszolódás, kompromisszum és befektetett munka vár a felekre, hogy kapcsolatuk hosszan tartó és boldog legyen. Az alábbi 3 dologról például még évek múltán sem szabad megfeledkeznünk.

Megbocsátás

Mindenki érzi, hogy mi az a határ, amin túl valami már megbocsáthatatlan számára. Ha párunk ezt nem lépi át, ne büntessük se őt, se magunkat a hosszan tartó haraggal. Mondjuk ki az érzéseinket nyíltan, hiszen így adhatunk esélyt a fejlődésre. Persze a megbocsátáshoz a bocsánatkérés is hozzátartozik – ha mi bántottuk meg valamivel a párunkat, tegyük félre a büszkeségünket, és kérjünk tőle bocsánatot. Ha így teszünk, később tőle is ezt várhatjuk.

Fotó: iStock.com/gpointstudio

Fotó: iStock.com/gpointstudio

Tartalmas beszélgetés kettőnkről

A mindennapok terhe alatt könnyű elodázni a tartalmas beszélgetéseket és megrekedni a napi teendők átbeszélésénél. Mégis, bármilyen elfoglaltak is vagyunk, fontos, hogy rendszeresen leüljünk, és egymásra maximálisan odafigyelve beszélgessünk a kapcsolatról, az érzéseinkről, a terveinkről. Sok olyan dolog felszínre kerülhet ilyenkor, amin közös erővel még változtatni tudunk.

Megbarátkozás a változással

Mindenki változik, ezért párunk sem lesz mindig olyan, mint amilyen a megismerkedésünkkor volt. Lehet, hogy megváltoznak a szokásai, új tulajdonságai buknak felszínre, azonban ő még mindig ugyanaz az ember, akibe beleszerettünk – ez az, amire mindig emlékeztetnünk kell magunkat. Közben pedig mi is változunk, még ha nem is vesszük észre. Az igazi szerelemben azonban elfogadjuk egymást úgy, ahogy vagyunk. Az is lehet, hogy a körülmények változnak, de bíznunk kell abban, hogy együtt bármit képesek leszünk megoldani.