Te + Én

Apró tippek, amelyekkel minden nap kényeztethetjük magunkat egy kicsit

Az élet stresszes – ez még arra is igaz, aki egyébként jól kezeli a problémás helyzeteket, és nem érzi magát idegesnek nap mint nap. Ezekkel az apróságokkal bármikor kényeztethetjük magunkat, és elérhetjük, hogy egy kicsit jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Menjünk ki a levegőre!

A friss levegő, még akkor is, ha ilyen hideg, nagyon sokat segíthet mind a fizikai és lelki egészségünkben. Ilyenkor magunkba szívunk egy kis D-vitamint, ráadásul kutatások bizonyították, hogy a szabadban eltöltött időtől sokkal elevenebbnek és élénkebbnek érezhetjük magunkat.

Edzzünk egyet!

A kalóriaégetés nemcsak a testünknek tesz jót, de a lelkünket is helyreteszi, ugyanis boldogsághormonokat szabadít fel a testünkben, amelyektől rögtön szebbnek látjuk a világot, mint edzés előtt.

Játsszunk az illatokkal!

Az aromaterápia bizonyítottan segíthet a hangulatunk javításában, így ha rosszul érezzük magunkat, érdemes kipróbálni, hogy milyen illatok vidítanak fel minket. A citrusos illatok jellemzően segítenek feloldani a stresszt, a levendula pedig ellazít és megnyugtat.

Fotó: Unsplash/Eli DeFaria

Fotó: Unsplash/Eli DeFaria

Meditáljunk!

Nem kell rögtön valami bonyolult vagy spirituális dologra gondolni, meditációnak nevezhetjük azt is, ha egyszerűen csak leülünk egy kicsit, és magunkba fordulunk. Ha gyakoroljuk, hogy a jelenben éljünk, és elemezzük azt, amit érzünk, sokkal könnyebben megérthetjük a lelkivilágunkat.

Hallgassunk zenét!

Nem véletlen, hogy a zene és a ritmus már évezredek óta kíséri az emberiséget: a megfelelő dallamok rengeteget tudnak változtatni a hangulatunkon. Kutatások bizonyították, hogy a zene a pozitív érzelmeket felerősíti, és a tempós, vidám zene nagyon könnyen tud javítani a hangulatunkon.

Merüljünk el egy könyvben!

Amikor rossz a kedvünk, vagy stresszesek vagyunk, nagyon sokat segíthet, ha kikerülünk a saját fejünkből, és mások történeteit olvassuk. Akár még át is értékelhetjük a saját problémáinkat is!