Te + Én

3 fogadalom, amit érdemes megtennünk a boldog párkapcsolat érdekében

Amíg egyedül vagyunk, és más párokat szemlélünk, általában tudjuk, látjuk, milyen hibákat követnek el, és megfogadjuk, hogy mi nem leszünk ilyenek. Aztán megismerünk valakit, és a kezdeti harmónia után valahogy mégis előjönnek a gondok, mert megfeledkezünk a legfontosabb dolgokról – íme 3 fogadalom, amit érdemes megtennünk a kapcsolat elején, és még fontosabb, hogy be is tartsuk őket.

Elfogadjuk párunkat úgy, ahogy van

Nem véletlenül szerettünk bele – megfogott a személyisége, a humora, a tulajdonságai. Sokszor azonban mégis abba a hibába esnek a párok, hogy megpróbálják megváltoztatni, saját képükre formálni a másikat. Pedig épp úgy maradhat izgalmas egy kapcsolat hosszú távon, hogy a felek bizonyos dolgokban különböznek. Kompromisszumokra kell törekedni, de egészséges kereteken belül.

Fotó: Unsplash/ Christiana Rivers

Fotó: Unsplash/ Christiana Rivers

Szakítunk időt a minőségi együttlétekre

Bármilyen elfoglaltak is legyünk, bármilyen sokat is dolgozzunk, a boldog, harmonikus párkapcsolat érdekében mindig kell időt találnunk arra, hogy igazán együtt legyünk párunkkal. Úgy, hogy nem tereli el a figyelmünket semmi, nem foglalkozunk közben mással, csak vele – figyelünk rá, meghallgatjuk, beszélgetünk, szeretgetünk.

Támogatjuk a másikat

Önzetlenül támogatjuk párunkat álmai megvalósításában, még ha az esetleg azzal is jár, hogy egy ideig nem látjuk egymást (például egy külföldi munka esetén). Akkor is mellette állunk, ha épp nem értünk egyet egy döntésével – a véleményünket finoman elmondhatjuk neki, de arról is biztosítjuk, hogy ránk mindig számíthat, bárhogyan is alakulnak a dolgok.