Te + Én

A legszebb téli randihelyek belföldön

Télen is belemerülhetünk nyakig a randizás világába. No de hová menjünk, ha vacog a fogunk, de el szeretnénk kerülni a zsúfolt helyeket? Megmutatjuk!

Télen nehezebb dolgunk van minden randival, hiszen akármelyik fél késik is, a másik addig átfagy a várakozásban, órákig csak alaposan felöltözve érdemes sétálni a természetben, de akkor sem magas sarkúban, nincsenek virágok, nem zöldellnek a fák, nem feltétlenül süt a nap sem, a környezet szürke és komor. Ettől azonban még nagyon romantikus randevúkat, hosszú hétvégéket szervezhetünk! A sok szürkeséget oldjuk fel élénk színű kabáttal, kiegészítőkkel, mosollyal, és persze a szerelem ragyogásával, s utána nézzünk körül kis országunkban!

A fővárosban 

Bár Budapest valóban tele van beülős helyekkel, éttermekkel, kávézókkal, színházakkal, amik mind remek programlehetőséget kínálnak, érdemes az eldugottabb, érdekesebb helyeket megkeresni! A Várba például természetesen egyszer minimum menjünk fel, de vigyünk magunkkal forró innivalót termoszban, és sétáljunk a csendesebb utcákon, csodáljuk meg a kilátást! Megfelelően strapabíró lábbeliben induljunk neki a Normafának, az Erzsébet-kilátónak, menjünk végig a Gül baba utcán a türbéig, kevés romantikusabb látvány van a fényárban úszó Budapestnél.

https://www.instagram.com/p/BcVfQ_oD3Rv/?tagged=budapestview

Sportos randik az ország hegyein 

Hiába a hideg, mozogni ilyenkor is kell, az arcunk kellemesen kipirul, talán a hó is elkezd esni: máris kész a romantikus randihelyszín. Keressünk korcsolyapályákat, ha tehetjük, és eléggé befagyott a Balaton vagy a Velencei-tó, utazzunk el oda, összehasonlíthatatlanul jobb élmény ott siklani. A csetlés-botlás, a közös kaland máris összekovácsol párunkkal. Ha síelni vagy szánkózni szeretnénk, belföldön Eplényben tehetjük meg a legegyszerűbben, kitűnő minőségű pályák és gyönyörű kilátás lesz a jutalmunk, de érdemes ellátogatni a Kékes tetőre, Dobogókőre, Mátraszentistvánra, Visegrádra vagy akár Sopronba is! A téli túrázásnak is megvannak a maga örömei, szépségei, csak jó alaposan fel kell rájuk készülni. A Gemenci-erdő nemcsak szarvasoknak és telelő vízimadaraknak ad otthont, de kisvasútja és korcsolyázótava is van, ráadásul télen is ugyanolyan romantikus, vadregényes és lélekmelegítő.

https://www.instagram.com/p/BchJK4DB61g/?taken-at=300002450

Lillafüred

Beszélhetnénk a környező, hóval borított hegyek szépségéről, a függőkertről, a befagyott Hámori-tó ragyogásáról, a palotaszálló mesebeli tökéletességéről vagy a vízesésről, de hiába: ezt látni kell személyesen is. Igazán hideg időben a vízesés befagy, és hazánk legnagyobb jégoszlopává változik; a környék sétára, barangolásra csábít, a fáradalmakat pedig kisvonatozás közben vagy a történelmi pincék egyikében pihenhetjük ki. Ha itt nem akadunk rá a romantikára, akkor sehol.

Fertőd

A magyar Versailles-nak is nevezett városban igen gyakran tartanak téli esküvőket, és nem véletlenül. A hatalmas Esterházy-kastély régimódi romantikával vár minden párt, legyen szó lagziról vagy éppen ismerkedésről. Ha a szabadba vágyunk, a palotaegyüttes lenyűgöző parkjában, illetve a közeli Fertő–Hanság Nemzeti Parkban is sétálhatunk. A hatalmas kastélyt nem lehet megunni, de mellette nézzük meg a Vénusz-templomot, a Muzsikaházat, a marionettszínházat és az összes izgalmas látnivalót!

https://www.instagram.com/p/BcfOP8uBuDG/?taken-at=7920065