Te + Én

Jelek, hogy a kapcsolatunk mégsem olyan jó, mint gondolnánk

Ha egy ideje már együtt élünk a párunkkal, és jó ideje nem volt semmilyen vita vagy veszekedés, inkább boldogságban teltek az elmúlt hónapok, miért ne godolhatnánk, hogy ez a kapcsolat teljesen rendben van és jó irányba tart? Mégis ott van az az érzés, hogy jó lenne több időt egyedül tölteni? Hogy valami mégis frusztrál? Lehet, hogy itt az ideje egy kis kapcsolati számvetésnek, mert a kapcsolatunk mégsem olyan jó, mint gondolnánk…

Merthogy bizonyos esetekben a vita vagy veszekedés hiánya valóban rossz jel lehet. És olykor az sem meglepő, hogy hirtelen az egyik félnek több térre, több egyedüllétre van szüksége – ez nem feltétlenül kell hogy szakításhoz vezessen. Sokszor inkább csak egy jel, hogy valamit ideje megbeszélnünk, hogy valamin talán változtatnunk kellene. „Fontos, hogy valódi beszélgetéseket folytassunk a reményeinkről, az álmainkról, a vágyainkról és a szükségleteinkről – mondja dr. Alicia Walker, a Missouri Állami Egyetem szociológiaprofesszora.  – Ha a partnerünk nem tudja, mit szeretnénk, adjunk neki esélyt, hogy kitalálhassa, hogy segítsen annak elérésében, hiszen sem ő, sem mi nem vagyunk gondolatolvasók.”

Fotó: iStock.com/ Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/ Wavebreakmedia

Fontos az őszinteség

Vagyis számvetésre fel, és vizsgáljuk meg őszintén a kapcsolatunkat! Íme néhány, talán meglepő jel, hogy lehet, van mit megbeszélnünk a párunkkal, mert a kapcsolatunk mégsem olyan jó, mint gondolnánk.

Hónapok óta nem vitatkoztunk.

A beszélgetéseink mindig könnyedek és hétköznapiak.

Máshoz fordulunk, ha problémánk van (és nem a párunktól kérünk segítséget).

Több egyedüllétre van szükségünk, mint eddig.

Más emberek sokkal fontosabbak számunkra, mint a partnerünk.

Egy ideje már nem ünnepeljük a kisebb, számunkra mégis fontos dátumokat, eseményeket.

Valahogy már nem vonzódunk a másikhoz.

Időről időre ugyanazok miatt a dolgok miatt veszekszünk.

Még mindig beszélgetünk, csetelünk az exünkkel.

Nem merünk bizonyos témákról beszélni.

Állandóan, a nap minden percében együtt vagyunk.