Te + Én

Meghan Markle rögtön évszázados királyi tradíciót tör meg

Hivatalosan még be sem került a királyi családba, Harry herceg menyasszonya már most óriási megtiszteltetésben részesülhet: az amerikai színésznő királyi körben töltheti a karácsonyt. Ez azért különleges esemény, mert elvileg csak azok karácsonyozhatnak a Buckingham-palotában, akik jogilag is a család tagjai.

A brit királyi család tradíciói szerint csak azok tölthetik a Buckingham-palotában, királyi körben a karácsonyt, akik teljes jogú tagjai a családnak – azaz a vér szerinti rokonok és azok házastársai. Meghan Markle lesz évszázadok óta az első, aki ez alól a szabály alól kivételt képez majd, Harry herceg menyasszonya ugyanis együtt fog karácsonyozni a brit uralkodóval, annak ellenére, hogy hivatalosan még nem tagja a családnak.

EPA/NIGEL RODDIS

Ezt a megtiszteltetést még Diana sem kaphatta meg a királynőtől (bár őt a pletykák szerint nem is kedvelte II. Erzsébet), de Kate Middleton is külön karácsonyozott vőlegényétől egészen addig, amíg hivatalosan össze nem kötötték az életüket. Harry herceg azonban hajthatatlan, és nem hajlandó megválni szerelmétől az ünnepekre sem.

Harry állítólag maga kért engedélyt a királynőtől, aki egyáltalán nem ellenkezett. Az már más kérdés, hogy Meghan mennyire könnyen fog hozzászokni a királyi tradíciókhoz: december 26-án például hagyományosan az egész család fácánlövészetre indul, az amerikai színésznő viszont minden ilyen sportot ellenez. Majd kiderül, hogy Meghan mennyire hajlandó alkalmazkodni az évszázados tradíciókhoz, és mennyire engedékeny a királynő az új menyével szemben.