Te + Én

Életünk lapjai – Karácsonyi üzenet a férjem szeretőjéhez

Történetek, amik rólunk szólnak. Rólunk. Nőkről, férfiakról. Családokról. Gyerekekről. Emberekről, akik soha nem váltak családdá. Szerelmekről. Csalódásokról. Hűségről és árulásról. Rólunk. Mindannyiunkról. Egy elárult feleség keresett meg minket.

„Szia, kedves ismeretlen. Sajnos nem tudom a neved, csak egy szám vagy a férjem mobiljában. Üzenet, betűk és kép. Meztelen mellek, karcsú boka. Szép lábad van, nem tagadom. De csak egy üzenet vagy, amelyben szépeket ígérsz, fűt-fát annak az embernek, aki valaha elígérkezett nekem. Akivel két gyönyörű gyerekünk van.

Tudom, mindez hidegen hagy téged. A saját céljaid érdekelnek: egy újabb romantikus randevú, a férjemmel közös PÉNZÜNKBŐL neked vásárolt ajándékok, virágok, parfümök, drága cipő. Luxushétvége.
Félre ne érts, nem vagyok egy anyagias ember, a neked vásárolt ajándékok fájnak a legkevésbé. Nem ezt érzem igazán árulásnak, és ugyan én évek óta nem kaptam virágot ‘csak úgy’ életem szerelmétől, nem sajnálom a neked küldött méregdrága rózsát. Szagold csak az árulás virágillatát. Lesd az ajtót, mikor érkezik a futár, lesd a telefonod, mikor érkezik hozzád titokban a családi otthonunk vécéjében megírt titkos sms.
Mondd, szereted te ezt a férfit? Szereted a férjemet? Komolyan gondolod, hogy életed végéig őt akarod? Hozzá akarsz tartozni? Vállalod a vele való kapcsolódás minden pillanatát? A nehézségeket is?

Fotó: iStock.com/ DragonImages

Fotó: iStock.com/ DragonImages

Mondd, akkor is akarod, ha majd én szervezem, irányítom a hétvégéiteket, akkor is, ha már együtt éltek? Mert én ugyan átengedem hozzád ezt az árulásra hajlamos, hűtlen férfit, de a gyerekeknek akkor is apa kell, ha meg sem érdemli, hogy apának – családfőnek – érezze magát. Ragaszkodni fogok hozzá, hogy apasága minden kötelességét teljesítse. Még annál is jobban, mint eddig. Mert ha eddig megkíméltem egy sor feladattól, távozása után nem fogom. Szigorú havi, heti napirend szerint fogom behajtani rajta a feladatok elvégzését.

Gyanítom, ez neked azért nem fog annyira tetszeni – már csak azért sem, mert én azt szeretném, hogy a kapcsolat apa és fiai között szoros maradjon. Gyakori lakói lesznek a ti közös életeteknek a gyerekek. Nem vendégek. Családtagok. Remélem, jól főzöl, ne kelljen megélnem azt a szégyent, hogy ebédet kell csomagolnom a fiúknak. Ja, és a kicsi gluténérzékeny. Nagyon. És az sok pénzbe kerül, és sokat kell pepecselni a konyhában. Nem baj, ha eddig rendelt pizzán éltél, ez a továbbiakban változni fog.

Korán kelők a fiúk, tudod? Hétvégén is kiugrasztanak minket az ágyból. Ha a férjemmel terveznél szombat reggeli lustálkodást, hát az nem fog mindig menni. Nem bizony. Minimum minden második hétvégén gyerekbulival indul majd a nap. Hiába húzod a fejedre a paplant, hangosak. Én aztán tudom. Meg az apjuk is tudja. Rájuk üvölteni, megbántani őket nem ér. Nem is korrekt, meg tudod, az nem is olyan szexi. Nem vonzó. Sokat eshet a tetszési indexed a férjem szemében, ha rosszul bánsz a gyerekekkel. Légy türelmes, megértő, előzékeny és készséges. Mint egy anya. Főzz rájuk, ne bánkódj, ha aznap nem jut annyi idő magadra, ha nem jutsz el fodrászhoz, vagy nem tudod kilakkozni a körmöd, esetleg aznap este se lesz szex.

Persze megsértődhetsz majd minden, a gyerekekkel közös hétvégén, meg lehet hosszasan duzzogni, édes kettes programok miatt nyúzni életed párját, de ha ott vannak a gyerekek, akkor mindaz, ami oly vonzó volt ebben a férfiban, hát az a sok izgalmas program ugrott. Ha osztozol a férfin, osztozol a feladatokon is. Bizony, így van ez. És így is van rendjén, ha ezt kicsit is jól akarod csinálni. Ha tényleg KOMOLYAN gondolod.

Tudod, mindjárt itt van a karácsony, és nekünk már kész programunk van arra, hagyományok, melyik napon hol ünnepel a család. A nagymamákhoz is megyünk, a férjem édesanyjához is, aki nagyon szeret engem, de még inkább az unokákat. Ne félj, nem árulom el neki, hogy létezel, hogy ártasz nekünk, ahogy eddig a férjemnek se szóltam: tudok rólad. Nem árullak el senkinek, nem fogom mérgező sugdosással elrontani az ünnepet. Ki fogom élvezni minden pillanatát ennek az utolsó közös, a még teljes családról szóló karácsonynak.

Fotó: iStock.com/romrodinka

Fotó: iStock.com/romrodinka

Az én ajándékom feléd, hogy semmibe veszlek, nem gondolok rád, nem engedem, hogy létezésed szomorúsággal töltsön el.

Fényeket gyújtok a szívemben, amik eltakarnak majd téged, a meztelen fotóidat, a forró üzeneteidet. Mézeskalácsot sütök a családnak, hogy a méz és a fahéj illata elmossa szagodat férjem bőréről, ingéről. 

Forró, nyugtató fürdőt készítek kettőnknek, és élvezni fogom a közös fürdő minden pillanatát. Utoljára még átadom magam az árulónak, aztán soha többé. De azért tudd: amíg te egyedül, a telefont lesve ülsz, és pattogatott kukoricát majszolsz a fa alatt, én a férjemmel romantikázom. Nem fog tiltakozni a közös pancsolás ellen, egy percig se hidd. Nem tudom, mit mesélt neked, de az erotika az utolsó pillanatig működött, most is működik közöttünk, szóval a melléd sodródásnak még véletlenül sem ez az oka.

Tudod, mit jelent ez? Hogy TE sem vagy, nem is leszel soha biztonságban, mert ez az ember, akit annyira szeretnél megszerezni, megtartani és birtokolni, csapodár fajta. Melletted sem fog nyugton maradni. Te is élvezheted majd az árulást – a másik oldalról. Szerepcsere lesz, akkor is, ha a szerető majd nem én leszek. Téged viszont garantáltan el fog árulni álmaid férfija, de ez legyen már a te terhed.”