Te + Én

Mitől lesz jó a csók? Hát ezektől!

Mi jelent az, hogy valaki jól csókol? Vagy az, hogy rosszul? Egyáltalán mitől lesz egy csók jó? Vajon mi jól csókolunk?

Egy igazán jól sikerült csók után úgy érezheti két ember, hogy valami igazán különleges élményben volt részük és ezáltal (még) közelebb kerültek egymáshoz. „Amikor megcsókolunk valakit, és az a csók igazán jól sikerül, akkor a világ elhomályosul körülöttünk, szinte megszűnik, és csak mi ketten létezünk a párunkkal”–- mondta April Davis párkapcsolati szakértő. „Ez azt jelenti, hogy egy jó csóktól teljesen elveszthetjük az eszünket, elgyengül a térdünk, és az egész testünk elernyed. Hasonó hatást válthat ki, mint a kedvenc ételünk elfogysztása az álomtengerpartunkon” – magyarázta a szakember.

Fotó:stocksnap.io/Henri Meilhac

Fotó:stocksnap.io/Henri Meilhac

Hogyan lehet körülírni a jó csókot? Hát így!

A jó csók olyan, mint a művészet. Merthogy ott sincs jó és rossz alkotás, mindenkinek más tetszik, más az ízlése, mást értékel. Vagyis ne aggódjuk túl az egészet.

A partnerek kiegészítik egymást. Vagyis a jó csók esetében nem kell, hogy legyőzzük a másikat. Inkább csináljuk ugyanazt, mint a párunk – és a csók tökéletes lesz.

Legyünk nyitottak az új technikákra. Vagyis ne ragaszkodjunk ahhoz a módszerhez, amit megszoktunk. Kísérletezzünk, másoljuk le a párunk technikáját, vagy hagyjuk, hogy ő irányítson.

Figyeljünk a partnerünk testbeszédére. Ebből sok mindent leszűrhetünk, és változtathatunk, ha szükséges.

Legyünk jelen. Ne gondolkozzunk, ne aggódjunk. Csók közben ne a problémákon és a gondokon rágódjunk, hanem koncentráljunk a pillanatra, adjuk át magunkat.

Tegyünk úgy, mintha táncolnánk. Engedjük át magunkat a ritmusnak és hagyjuk, hogy a párunk vezessen bennünket. Mintha felkért volna táncolni bennünket a világ legjobb táncosa!