Te + Én

Tavasszal újra királyi esküvő – Harry herceg megnősül

Már múlt héten felröppentek a hírek arról, hogy Harry herceg eljegyezte barátnőjét, az amerikai Meghan Markle-t, ám ezt akkor még nem erősítette meg hivatalosan a királyi ház – ma azonban sor került a bejelentésre.

A hírt hétfőn jelentette be hivatalosan Harry édesapja, Károly brit trónörökös. A walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House által közzétett nyilatkozat szerint a 33 éves Harry és a 36 esztendős Meghan Markle esküvője 2018 tavaszán lesz – olcasható az MTI-n. A közlemény szerint a pontos dátumot az udvar „megfelelő időpontban” ismerteti majd. A Clarence House bejelentése szerint Harry novemberben jegyezte el barátnőjét Londonban, és erről tájékoztatta nagymamáját, a 91 éves II. Erzsébet királynőt. A herceg „kérte és meg is kapta Markle kisasszony szüleinek áldását is” a frigyre – áll a közleményben. A házaspár a londoni Kensington-palotában lakik majd.

https://www.instagram.com/p/Bb_rpgSgj-U/?tagged=princeharry

Meghan Markle második férje lesz a herceg

A 36 éves Meghan Markle korábban már volt házas, és a szabályok szerint a királyi családba nem házasodhat be elvált ember, legalábbis úgy nem, hogy még életben vannak korábbi házastársai. Persze ezt manapság már nem követik – az 1930-as években még szigorúan vették, VIII. Eduárd le is mondott emiatt a trónról, hogy elvehesse Wallis Simpsont. Meghan Markle egyébként főként amerikai sorozatokban szerepelt, és állítólag Kanadában ismerkedett meg Harry herceggel, egy jótékonysági sportviadalon, amit a herceg szervezett a maradandó sérüléseket szenvedett brit katonák megsegítésére.