Te + Én

Szingliként az ünnepek alatt? Igen!

Amióta beleleshettünk Bridget Jones naplójába, azóta mindenki tudhatja, hogy mi mindent kell átélnie egy egyedülálló nőnek az ünnepi készülődés, illetve az ünnepek alatt. Vagy legalábbis valami hasonlót. Persze nem feltétlenül szükségszerű rosszul érezni magunkat, csak mert nincs párunk, sőt! Szingliként is csupa móka és vidámság a december!

Van-e barátod? Mikor mész férjhez? Mikor lesznek végre unokák? – csak néhány kérdés azok közül, amelyeket végig kell hallgatnunk és persze mosolyogva megválaszolnunk a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek. Különösen a nagyobb családi rendezvények veszélyes terepek, de Bridget Jones óta nagyon is jól tudja mindenki, hogy olykor milyen kellemetlen is lehet egy-egy ilyen kérdés.

De nem kell, hogy rosszul érezzük magunkat, csak mert még nem találtuk meg a párunkat, vagy mert egyszerűen egyedül jobb, mint valaki mellett, aki csak azért van, hogy legyen… És nem szükségszerű, hogy emiatt rosszabb legyen a decemberünk, sőt! Szingliként is lehet csupa móka, nevetés és vidámság az ünnepek előtti, illetve az ünnepi időszak. Mutatjuk, hogyan!

Fotó: Unsplash/ Tommy Tong

Fotó: Unsplash/Tommy Tong

Legyen saját hagyományunk

Találjunk ki olyan ünnep- és télváró programokat, amelyeket aztán minden évben meg tudunk ismételni. Mint például a kedvenc illatok és ízek felhalmozása magunk körül vagy a lakás feldíszítése. Készítsünk saját magunk díszeket, és szervezzünk a barátokkal közös programokat, akár egy nagy társasjátékpartit vagy forró csokizós-forralt borozós, mézeskalácsozós délutánt.

Baráti körön belül is kihúzhatjuk egymás nevét és készíthetünk kisebb ajándékokat egymásnak. Elmehetünk jótékonykodni, ételt osztani vagy ajándékot csomagolni. És ne feledkezzünk meg önmagunkról sem!

Hagyjunk időt magunknak persze a szomorkodásra is, ha éppen ahhoz van hangulatunk, de ne ez az érzés uralja a decemberünket! Töltődjünk fel, akár még egy wellnesshétvégére is elmehetünk, de otthon is áldozhatunk a szépségápolás oltárán.