Oscar-díjas és Arany Pálma-díjas kisfilmek a miskolci filmfesztiválon

Elkészült a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramja, ahol az előzsűri a beérkezett nevezések után harminckettő, igazán jó filmet választott ki.

Amitől minden nő kiborul a hálószobában

Aki azt mondja, hogy nincs egy rossz szokása sem az hazudik, vagy még soha, senki nem mondta neki, hogy mi az idegesítő. Pedig vannak olyan helyzetek - például a szexben - amikor, ha nem szólunk, hogy valami zavar, akkor később csak rosszabb lesz.

Használt ruhákból készítenek menő csokornyakkendőket

Szuperhősös, traktoros vagy éppen szemüvegmintás: a csokornyakkendők tekintetében lényegében nem ismer lehetetlent Békési Dóra. A pécsi „propellerszabászatnál” nem csak férfiaknak, de gyerekeknek és hölgyeknek is készülnek használt ruhákból kiegészítők.

Óvodás korban magas vérnyomás? Igen!

A túlsúly az óvodás korú gyerekek körében több mint kétszeresére növeli a magas vérnyomás kockázatát egy új spanyol kutatás alapján. A Madridi Autonóm Egyetem tudósai először négyéves, majd hatéves korukban vizsgáltak meg 1796 gyereket, így jutottak erre a következtetésre.

Beszélgetés az őszinteségről

Június 22-én, ezúttal nem a Budapesten, hanem Debrecenben lehet majd találkozni Feldmár András, pszichológussal. Sőt, érdemes lesz meghallgatni, hogy az egykori matematikus miről is mesél őszintén.

Szúnyogcsípéstől betegedett meg több turista Spanyolországban

Iizlandi turisták betegedtek meg chikungunya-láztól Spanyolországban. Az országban most először jelentették a tigrisszúnyog által terjesztett vírusfertőzés előfordulását.

Klasszikus olasz kávés édesség reggelre vagy ebéd utánra

Feltehetőleg az első volt a jegeskávék közül az affogato, melynek nagyszerűsége a rendkívüli egyszerűségében rejlik.

80-hoz közel is színpadon Paul McCartney

A Beatles egykor kölyökarcú tagja továbbra is aktív zenész, emellett lelkes állatvédő és a vegetarianizmus szószólója.