Ma van a Földünkért világnap, ami arra emlékeztet, mennyire vigyáznunk kellene a bolygónkra

1991. október 21-én a Természet-védelmi Világszövetség, az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Természetvédelmi Világalap összefogtak a jövőnkért: megalkották a Földünkért című, új élővilág-megőrzési stratégiát. Minden évben erre a napra emlékezünk.

Az ősz legfinomabb sütőtökös édességei

Az ősz most már szinte teljesen összeolvad a sütőtökkel, hiszen Amerika után mi is egyre jobban megbarátkozunk a gondolattal, hogy a sütőtököt bizony rengeteg mindenre fel lehet használni, és egyáltalán nem csak főételekre kell gondolni. Ha azt mondjuk, hogy sajttorta vagy muffin, akkor valószínűleg nem jutna eszünkbe – vagy legalábbis nem rögtön –, hogy isteni finom...

A legszebb göndör hajú modellek és színésznők

Akár természetesen göndör a hajunk, akár fodrász készíti el remekműként, mindenképpen gondos ápolást igényel, és persze muszáj, hogy jó legyen a frizuránk is, különben ápolatlannak ható bozont lesz a végeredmény. Ezek a gyönyörű nők azonban biztosan nem követik el ezt a hibát.

Több mint hetven gyereket nevelt fel ez az orosz házaspár

Ebből csak kettő vér szerinti gyermekük, a többieket – akik közt több beteg is akad – mind örökbe fogadták. Nem mindennapi feladat!

Kezdődik a szelídgesztenye-szezon

Nincs is finomabb, mint a friss, langyos sült gesztenye vagy a vele készült ételek. Na de honnan kerül a konyhánkba, és miben más, mint a vadgesztenye?

Észak-Amerikában járhatunk ennek a videónak a segítségével

Kanada és az USA meseszép területeire kalauzol ez a különleges videó: modern városok, felhőkarcolók és az érintetlen természet titokzatos szépsége, síkságok és hegyek várnak.

Tízperces ebédek, ha nem napközis a gyerek

Nagyon sok gyerek megy haza az utolsó órája után, és nem marad a napköziben. Nekik gyorsan ebédet vagy uzsonnát kell készítenünk, hiszen fáradtak és éhesek. Na de mit tehetünk, ha mi is elfoglaltak vagyunk, és nem tudunk órákig állni a tűzhely előtt?

Filmek őszre – tippjeink a bekuckózós, őszi estékhez

Bár filmet nézni mindig remek elfoglaltság, amikor az idő kezd zordabbra fordulni, és már nem lehet kint tölteni az estéket, mindinkább kedvet kapunk ahhoz, hogy egy puha takaróval, egy nagy bögre teával vagy kakaóval letelepedjünk a kanapéra, és átadjuk magunkat egy csodás történetnek. Íme néhány remek tipp, hogy milyen filmet válasszunk az októberi estékre.