A házi pulykák az ősi Mexikóból származnak

Egy nemzetközi kutatócsoport szerint a házi pulykák az ősi Mexikóból származnak, az aztékok és a maják nemcsak étkezési céllal, hanem kulturális jelentőségük miatt tarthatták az állatokat, amelyeket különböző szertartásoknál, áldozatok bemutatásánál is használtak.

Elhunyt Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója

Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.

Feltűnő és merész: a piros csizmák bűvöletében – galéria

Aki egyszer arra adja a fejét (és a pénzét), hogy piros csizmát vásároljon, az biztos, hogy hordani is fogja ezt a feltűnő és merész lábbelit. De a piros csizmákat nem is azért készítették, hogy a szekrényben porosodjanak, hanem hogy felhívják a figyelmet a viselőjükre. Galéria!

3 szuper quinoa-recept a változatos étrend jegyében

Ehető magjáért és leveleiért már az inkák is tenyésztették a quinoát, ami egy úgynevezett „álgabona”, hiszen rendszertanilag nem tartozik a gabonafélékhez. Az ehető növények közül közeli rokona a cékla és a spenót. Magja gluténmentes, széles körben használható, felhasználása a rizshez hasonló a Wikipédia szerint. Íme 3 szuper recept az egészséges és...

Lakberendezési ötletek azoknak, akikre jellemző a szorongás

A szorongás egy bonyolult érzelmi állapot, amit olykor nem könnyű leküzdeni. Ha valaha is volt benne részünk, akkor tudjuk, hogy mennyire gyenge és védtelen is tud lenni egy szorongó ember. És ebben a helyzetben nincs rosszabb, mintha a gyógyulást egy olyan helyen várnánk, ami inkább benne tart minket ebben a kellemetlen helyzetben. Érdemes lehet úgy kialakítani a lakásunkat,...

A Dal 2018: Frenreisz Károly szerint fontos a bemutatkozási lehetőség

Fontos, hogy legyen bemutatkozási lehetőségük a magyar zenei élet szereplőinek, a fiatal zeneszerzőknek, szövegíróknak, együtteseknek – mondta Frenreisz Károly, a Dal zsűritagja szombaton az M1 aktuális csatornán az MTI tájékoztatása szerint. Hozzátette, hogy zsűritagként a kritika mellett azt is szeretné elmondani, mi tetszett neki a produkcióban.

Ez az 5 csillagjegy a legcsalfább

A kísértés nem válogat, viszont a döntés a kezünkben van, hogy hagyjuk-e magunkat elcsábítani, vagy sem, és inkább kiállunk a hűség mellett. A születési dátumunk megmondja, hogy milyen tulajdonságok jellemzőek ránk, így abban is irányt mutathat, hogy vajon hányadán is állunk a megcsalással. Íme, ez az 5 csillagjegy a legcsalfább!

3 divattipp alacsony nőknek, hogy magasabbnak tűnjenek

Még mielőtt bárki egy pillanatra is megijedne, nem arról lesz szó, hogy télen-nyáron járjunk tűsarkúban. Bár tény, hogy a testszínű magas sarkú karcsúsítja a lábat és még magasabbnak tűnünk benne, azért ennél sokkal több praktikus tipp van a tarsolyunkban. Lássuk!