Ne legyen trauma az óvodakezdés!

Csák Annamária gyermekpszichológus szerint trauma lehet a gyereknek és a szülőnek is az óvodai elszakadás, ezért fontos a gyerekek érzelmi felkészítése az óvodára és az iskolakezdésre.

Ki fizet (rá) járattörlés esetén?

Nem ritka mostanában, hogy a légitársaságok váratlanul törlik valamelyik járatukat. Ez a bosszúságon túl anyagi vonatkozású problémát is jelent az utasok számára, ezért fontos kérdés, hogy ki fizeti meg a kárukat: azaz a repülőjegy árát, az esetleg befizetett szervezett utazás díját, vagy az egyénileg foglalt szállás költségét. Egyáltalán: jár-e kártalanítás...

Felszabadító érzés digitális kütyük nélkül utazni

Sokan még éjszaka a hálószobájukba is beviszik a mobiltelefonjukat. Sőt, akár a legkisebb helyiségben sem válnak meg tőle. Pedig a digitális elvonókúra felszabadító lehet. Ezt állítják kutatók.

Turistákat is érinthet a spanyol lisztéria fertőzés

Lisztériás megbetegedéseket regisztráltak Spanyolországban. Már legalább 150-en megbetegedtek, és egy halálos áldozatot is követelt a fertőzés. A kórterjedése turistákat is veszélyeztethet.

A legjobb dolog, ami gyümölccsel történhet

A pálinka nagyon sokáig nem találta meg a helyét a magaskultúrában, részben joggal, hiszen az elkészített nedűk nagy része a kerítést szaggatta. A változás azonban néhány éve elindult és olyannyira jól alakult, hogy ma magára adó gourmet a pálinkát is ízléssel és érzéssel kóstolja.

Árokásástól Oscar-díjig: Gene Kelly

107 éve született az amerikai filmmusical aranykorának sztárja, aki például hallgatott közgazdaságtant, táncolt a Grease női főszereplőjével és Madonnának is osztott tanácsokat a kilencvenes években.

Minden gyereknek felhőtlen kikapcsolódásra van szüksége nyáron

Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából a helyszínen.

Reese Witherspoon számára az édesanyja a legfőbb inspirációja

Reese Witherspoon sosem tűnt túl korosnak, de a napokban meglepte rajongóit egy igazán egyedi fotóval. És egy különleges kapcsolatról is mesélt, ami az édesanyjához köti.