A Nemzeti Filharmonikusok előadásával kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Nemzeti Filharmonikusok Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriumának előadásával kezdődik március 30-án, pénteken a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) a Müpában.

3 fontos lépés, amelyekkel túllendülhetünk az előző kapcsolatunkon

A szakítás nehéz, de ami sokszor még nehezebb, az a felejtés: gyakran hónapokon keresztül rágjuk magunkat, kínlódunk, boldogtalanok vagyunk, mert a szeretett férfi már nincs velünk. Hogyan gyorsíthatnánk meg ezt a folyamatot? Léteznek olyan univerzális lépések, amelyeket meg kell tennünk, hogy minél gyorsabban túl legyünk az exen.

Ma zajlik a Föld Órája!

A kezdeményezés minden évben március 24-én zajlik – el ne felejtsük lekapcsolni egyetlen órára az összes világítást a lakásban! Ezzel jelképesen jelezhetjük, hogy szeretnénk megmenteni a bolygónkat, amely egyre nagyobb bajban van a káros emberi tevékenységek miatt.

81 éves dédnagymama tarolta le az ír tehetségkutatót

Az Ireland’s Got Talent elődöntőjében jelent meg egy 81 éves dédnagymama, aki hét éve elhunyt férjének akart emléket állítani a dalával. A zsűrit annyira meghatotta a hölgy egyébként gyönyörű előadása, hogy tovább is juttatták – nem csoda, hogy már most Susan Boyle-hoz hasonlítják!

Ez a 3 csillagjegy nem görcsöl azon, hogy megtalálja az igazit

A szerelem furcsán működik: gyakran akkor van a legkevesebb esélyünk rátalálni, amikor a leginkább szeretnénk. A horoszkópunk is nagyban befolyásolja, hogy mennyire görcsölünk rá az igaz szerelem megtalálására, és ez a 3 csillagjegy veszi a leglazábban a helyzetet mind közül.

7 dolog, ami megszűnik bosszantónak lenni, ha elértük a boldogságot

Nagyon igaz, hogy az apró-cseprő bosszantó dolgok addig idegesítenek minket, amíg nem vagyunk rendben önmagunkkal és a világgal. Amint azonban békére lelünk, és tényleg boldogok leszünk, azok a dolgok, amik nem számítanak, nem is bosszantanak minket tovább. Onnan tudhatjuk, hogy tényleg elértük a boldogságot, ha ez a 7 jelenség többé már nem zavarja meg a lelki békénket.

Pár perc jógával a stressz ellen

Az nem újdonság, hogy a jóga rendkívül jót tesz a szervezetünknek és az elménknek egyaránt. Nem csoda, hogy a 21. század egyik kedvenc mozgásformájává vált. Szakértők szerint azonban ha nem nagyon van időnk a nyújtógyakorlatokra, ezt az egyet azért mindennap végezzük el vagy építsük be a rutinunkba, ugyanis csodákat művel a stresszoldó képességünkkel.

Ezekkel az ételekkel energiát nyerhetünk, ha nem aludtuk ki magunkat

Ha álmosak és fáradtak vagyunk, mert nem úgy sikerült aludnunk az éjszaka, ahogy szerettünk volna, általában rögtön a kávé után nyúlunk. Ez azonban, hiába tűnik tökéletes ötletnek, nem a legjobb választás – a koffein csak ideig-óráig segít. Abban viszont igazunk van, hogy a táplálkozásunkban és a hidratálásban kell keresnünk a megoldást – mutatjuk is, pontosan...