fozelek (11 találat)

Miért válasszuk a főzeléket a diétánkhoz?

A főzelékeket gyerekkorunkban nem annyira díjazzuk, hiszen kötelezőnek érezzük, mielőtt megkaphatnánk a hőn áhított desszertet. Felnőttkorunkra azért kezdünk vele megbarátkozni, de kevesen gondolnak arra, hogy tökéletes megoldást nyújthat egy isteni főzelék, ha fogyni szeretnénk.

Éljenek a főzelékek! – Két jól ismert főzelékrecept, ha igazi házi ízekre vágyunk

Sokan hajlamosak elfeledkezni az egyszerűbb, nem manapság divatos ételekről, mint például a főzelékek. Ezek az ételek pedig nagyon egészségesek, ráadásul isteni finomak is, így néha szánjuk rá magunkat az elkészítésükre. Mi most megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a legfinomabban a lencse- és a borsófőzeléket!

Négy zöldség, amit gyerekként utáltunk, de ma élünk-halunk értük

Ha van valami, amit nehéz egy gyerekkel megetetni, az a zöldség és az abból készült főzelék. Nem kell, nem szeretem, pfuuuj, toltuk el mi is a tányért annak idején, most pedig már külön keressük a friss spenótot, sóskát, tököt vagy éppen a kelkáposztát…

A legfinomabb hideg főzelékek a nyárra

Minél melegebb van, annál kevésbé kívánjuk a meleg, forró, nehéz ételeket. Kiváló nyári megoldást nyújtanak a hideg főzelékek, mert ellátnak tápanyagokkal, de nem terhelik túl az emésztőrendszerünket, és nagyon-nagyon finomak.

A krumplifőzeléken túl – 3 főzelékrecept, amit érdemes kipróbálni

Ha már unjunk a klasszikus főzelékeket, próbálkozzunk néhány újdonsággal. Még az is lehet, hogy ezeket a gyerekekkel is meg tudjuk kedveltetni.

Tüzes indiai húsmentes fogások a zord őszi napokra

Az indiai konyhaművészet egy kicsit olyan, mint a keleti filozófia: valahogy mindannyian ösztönösen vonzódunk hozzá, lelkünk egy darabja érti a törvényeket, ismeri az ízeket, mégis az az érzésünk, nagyon eltávolodtunk tőle már térben és időben.

Rántás és habarás, avagy ezért szeretjük a főzeléket

A legtöbben szeretjük, s talán az emberek egy kisebb csoportja az, amelyik nem kedveli a főzeléket. Pedig az egyik legegészségesebb és legegyszerűbb főfogás – szinte bármilyen zöldségből elkészíthető, és kiegészíti a húsból vagy tojásból készült ételeket.

Intenzív mentaíz a zöldborsófőzelékben? Igen!

A mentás zöldborsófőzelék olyan, mint a borsó meg a héja. Olyannyira összetartozik ez a két íz, hogy vétek lenne kihagyni valamelyiket. Ráadásul itt a zöldborsószezon, a piacon biztos, hogy kapunk belőle. Érdemes többet venni, mint amennyi a főzelékbe kell, mert a család valamelyik tagja biztosan elkezdi majd dézsmálni a borsószemeket.