Stílus

Rászorult a gyűrű az ujjadra? Kellemetlen, de van megoldás

Mindenki átélt már hasinló szituációt: az ujjai virslivé dagadtak és a gyűrű(k) bilincsként fogják körbe, még nézni is rossz. Kánikulában különösen gyakran megesik az ilyen. Fontos, hogy ne szappanozd, ne feszegesd, ne próbálkozz fájdalmas procedúrákkal, mert itt egy módszer, amely mintegy lecsalogatja az „összement” gyűrűt az ujjadról.

A hőségben különösen gyakori, hogy megduzzadnak a kéz- és lábujjaink. Ez az eleve kellemetlen dolog ráadásul még azzal is jár, hogy ha viselsz ékszert az ujjadon, az belevág és nem mozdul se le, se fel. Próbálkozhatsz szappannal, krémmel, foggal, körömmel, csak azt éred el nagy valószínűséggel, hogy még jobban megduzzad az ujjad a nyavargatástól, ráadásul fájdalmat is okozol magadnak.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Itt egy régi, de talán kevésbé ismert módszer, amellyel sérülésmentesen megszabadulhatsz az ujjadra szorult gyűrűtől. Nem kell hozzá más, mint egy vastagabb fonal, egy tű és egy tál jeges víz. Lássuk lépésről lépésre!

1. Tedd a kezed a jeges vízbe, és tartsd is ott néhány percig, ez segít a duzzanat csökkentésében.
2. Fűzd a fonalat egy vastag tűbe, és annak segítségével húzd át az ujjad és a gyűrű között. A tűre tovább nem lesz szükséged.
3. Hagyj meg 8-10 centiméternyi fonaldarabot a kézfejed felé eső részen, és valahogy rögzítsd, mondjuk fogd az ujjaid közé.
4. Az ujjvégeid felé „néző” fonaldarabot kezdd el akkurátusan a gyűrű után közvetlenül szorosan az ujjadra tekerni. Az első ujjpercednél hagyj egy nagyjából 2 milliméteres részt szabadon, majd folytasd a tekerést.

bedagadt ujj

Fotó: Shutterstock

5. A második ujjperced közepénél kösd meg a fonalat, rögzítsd.
6. Most kezdd el húzni a művelet elején rögzített fonaldarabot lassan, óvatosan az ujjhegyed felé. Lassan fogyni kezd a feltekert fonal az ujjadról, a gyűrű pedig milliméterről milliméterre elindul lefelé…

Ha esetleg egy kicsit nehéz elképzelned a metódust, akkor íme a stern.de látványos szabadulóvideója: