Stílus

Nem számít, hogy néz ki a lábad. Pont!

Hiába a rekkenő hőség, úgy tűnik, mégis sokan vonakodnak attól, hogy rövidnadrágra cseréljék a hosszút, illetve miniszoknyára – vagy legalább midire – a bokáig érőt. Sokan szégyellik a lábukat, vagy egyszerűen csak csupasznak érzik magukat, ha megmutatják. Talán ideje elfogadni, hogy a tökéletes láb kevés nő kiváltsága – attól te még ne légy bátortalan.

A meleg idő mindenkit arra késztetne, hogy viseljen minél kevesebb ruhát, ennek ellenére nem jellemző az utcákon sem a rövidnadrág, sem a rövidebb szoknya viselése. Sok nő nem meri megmutatni a lábát, de miért? – teszi fel a kérdést a Stern.de.

Ritkán hibátlan

Kicsit vaskosabb, túl erős, sűrűn erezett, visszeres, sápadt – az „átlagos” női a láb ritkán hibátlan. Ha valaki más nem is, de mi magunk biztosan találunk valamit a saját lábunkon, amit szégyellünk. Kicsit igazságtalanok vagyunk ezzel a testrészünkkel, hiszen nap mint nap terheljük, az lenne a csoda, ha ez nem hagyna rajta nyomot. Ha ezt elfogadjuk, már nagy lépést tettünk abba az irányba, hogy vállaljuk önmagunkkal együtt – önnön lábunkat is.

pexels/CC0 License

pexels/CC0 License

Hirtelen meztelen

Az év nagy részében hosszú nadrágban, esetleg harisnya „fedezékében” élünk. Természetes, hogy nem könnyű hirtelen ledobni magunkról azt, amiről úgy érezzük, jótékonyan eltakar minket a külvilágtól. De mégis megéri megszabadulni mindettől, mert semmihez sem haosnlítható érzés, amikor egy forró napon a friss szél végigsimítja a csupasz lábadat…

Ha nem érzed még magad elég bátornak az élményhez, akkor szokj hozzá lépésről lépésre. Nadrág vagy hosszú szoknya helyett vegyél fel először midi szoknyát: sokat takar, mégis szabadon hagyja a lábszárad egy részét és a bokádat. Ezután jöhet a térdig érő szoknya, majd a bermudanadrág. Aztán egy kerékpárosnadrág – ha úgy jobban érzed magad, akkor egy hosszú pólóval. És ha mindezt már fesztelenül viseled, megérett a helyzet egy – mondjuk, farmer – rövidnadrághoz is. Gratulálunk!

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Aki ezek után sem érez magában elég inspirációt, az nézzen körül a közösségi hálón – napról napra népszerűbb például a „Freeyourlegs” hashtag az Instagramon. Vagyis egyre több nő gondolja úgy, hogy magától értetődő és természetes: ha meleg van, rövid ruházatot kell viselni. Nem számít, hogy néz ki a lábunk. Pont.