Stílus

A Baltikum mutatkozik be az idei Design Héten

Észtország, Lettország és Litvánia lesz a díszvendége a 16. Design Hét Budapest fesztiválnak, október 4. és 13. között. A Design Hét Budapest Magyarország legnagyobb designeseménye, melynek fő célja a szemléletformáláson túl a tervezők és vállalkozások közötti együttműködések ösztönzése és ezáltal a hazai design-ökoszisztéma gazdasági szerepének erősítése.

Tájékoztatásuk szerint a fesztivál több gazdaságélénkítést célzó programmal is várja majd az érdeklődőket. Egy többnapos, kifejezetten a kreatívipari kis- és középvállalkozások igényei szerint összeállított előadás-sorozat keretében például szakértők adnak majd választ a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

 Budapest, 2015. szeptember 24. Merényi Zita PROVO-CUT elnevezésű divat- és textiltervezési munkái a Design Hét Budapest 2015 rendezvénysorozat keretében megrendezett Home Sweet Home című kiállítás, valamint a Magyar Formatervezési Díjhoz és a Design Management Díjhoz kapcsolódó tárlatok megnyitóján az Iparművészeti Múzeumban 2015. szeptember 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Kiállítás a 2015-ös Design Héten. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Design Hét idei fő témája a flow lesz: egy olyan állapot elérése, melyben designerek és vállalkozók szoros együttműködésben dolgoznak a nemzetközi piacon is versenyképes design-ökoszisztéma megteremtése érdekében. Számos közösségépítő eseményre is sor kerül a Design Héten: lesznek workshopok, gyermekprogramok, társadalmi felelősségvállalásról szóló események, networking programok, kerekasztal-beszélgetések és designjóga is.

Budapest, 2015. szeptember 24. Lakberendezési tárgyak a Design Hét Budapest 2015 rendezvénysorozat keretében megrendezett Home Sweet Home című kiállítás, valamint a Magyar Formatervezési Díjhoz és a Design Management Díjhoz kapcsolódó tárlatok megnyitóján az Iparművészeti Múzeumban 2015. szeptember 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Kiállítás a 2015-ös Design Héten. MTI Fotó: Illyés Tibor

A fesztivál díszvendégei 2019-ben Észtország, Lettország és Litvánia lesznek. A friss észt, lett és litván designeredményeket kiállításon és workshopokon mutatják be a szervezők. Nem maradnak el a designerek műhelyeibe betekintést engedő Nyitott Stúdiók, a város érdekes helyszíneire kalauzoló Design Túrák, az idén negyven éve alapított Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadása sem, illetve megrendezik a kreatívipari felsőoktatási intézmények platformját, a Hova tovább? iskolabörzét.

A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács – idézi fel az MTI.