Stílus

Dianáról nevezik el a teret, amelynek közelében életét vesztette

A 22 éve elhunyt gyönyörű hercegnő, Diana nevét fogja viselni egy tér Párizsban az Alma híd tövében, amelynek alagútjában vesztette életét autóbalesetben. A párizsi önkormányzat bizottsága már jóváhagyta az átnevezés tervét, a közgyűlés a következő ülésén fog szavazni.

A kis tér, ahol a New York-i Szabadság-szobor fáklyájának reprodukciója található, eredetileg Maria Callas nevét viselte volna, ám Diana hercegnő 997. augusztus 31-i balesete felborította az elképzeléseket. Az alagút felett található lángszobor már a baleset napján zarándokhellyé vált, s azóta is a turisták egyik kötelező állomása a francia fővárosban. A városháza már korábban azt tervezte, hogy az Alma alagút feletti területet Dianáról nevezi el, az elképzelést azonban a Le Monde szerint a brit uralkodóház akkor ellenezte – idézte fel az MTI.

Fotó: iStock.com/markreinstein

Fotó: iStock.com/markreinstein

Anne Hidalgo főpolgármester szerint az is indokolja az átnevezést, hogy Diana hercegnő a 20. század végének egyik legismertebb asszonya volt a világban, „a humanitárius ügyek emblematikus alakja”, több egyesületben is elkötelezte magát a gyerekek védelmében, az AIDS-elleni küzdelemben, vagy a taposóaknák betiltásáért.