Stílus

Mit viseljünk szilveszterkor? – Divattippek 50 felettieknek

Minden évben előkerül a kérdés: mit viseljünk az év utolsó napján? Ilyenkor megengedett a túlzott csillogás, a szabadabb öltözködés, egy csipetnyi őrület és bolondozás. De vajon 50 felett is így van? Hogyan érdemes öltözködnünk a szilveszteri buliban vagy vacsorán?

Mielőtt ruhát választanánk…

Mielőtt egyáltalán azon kezdenénk gondolkozni, mit is vegyünk fel, tisztázzunk magunkban gyorsan három kérdést:

  • Hol lesz a szilveszteri buli?
  • Egyáltalán milyen jellegű lesz az év búcsúztatása (buli, csak vacsora, csak egy koccintás, vacsora és buli)?
  • Kik lesznek ott rajtunk kívül?

A három kérdésre adott válasz meghatározza azt is, mennyire kell magunkat kicsípni, mennyire kell figyelni a megjelenésünkre, milyen benyomást tehetünk majd másokra. Sőt, azt is meghatározza, hogy mennyire legyen vastag a harisnyánk, a kabátunk, milyen cipőt érdemes felvenni, mekkora táskát vigyünk magunkkal.

Amivel nem tévedhetünk

Ha elegáns eseményre vagyunk hivatalosak, akkor a kis feketével vagy a jolly joker sötétkékkel nem tévedhetünk. Elég egyetlenegyszer beszerezni a tökéletes darabot: új frizurával vagy kiegészítővel teljesen más lehet az összkép. Pont emiatt érdemes már szilveszter előtt hetekkel bejelentkezni egy profi sminkeshez vagy fodrászhoz, mert az általa készített smink vagy frizura garantáltan kitart majd újévkor.

Valami csillogás

Szilveszterkor csilloghatunk, de ez nem azt jelenti, hogy tetőtől talpig flittereket kell viselnünk. Egyszerű megoldás, ha elegánsabb nadrág vagy szoknya mellé viselünk csillogós cipőt és egy szikrázó ékszert. De az is lehet, hogy csak a pulóverünk szálai csillannak meg. Jól jöhet egy strasszokkal díszített felső vagy csillogó ridikül is. Ha szeretnénk elegánsak maradni, inkább kevesebb csillogó, fényes darabot válasszunk, mert a kevesebb még szilveszterkor is több.

Elegáns anyagok

Szilveszterkor is jól mutatnak a hétköznapokon kevésbé megszokott anyagok, mint a bársony, az arannyal vagy ezüsttel átszőtt brokátból készült kabátkák, ruhák. Ezeket egyébként a hétköznapokon is viselhetjük, hiszen például farmerral teljesen más hatást keltenek, mint például egy elegáns fekete vagy sötétkék ceruzanadrággal.

Színek, színek, színek

Ha nem vagyunk odáig és vissza a csillogó, flitteres alapanyagoktól, még mindig dönthetünk amellett, hogy a szerpentinek és konfettik színeibe öltözünk, hogy vidáman, csupa kacajjal és nevetéssel búcsúztassuk az óévet, és ezt az öltözködésünkkel is kifejezzük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bohócnak kell öltözzünk, de színeket viselni az egyik legjobb dolog akkor, ha már pontosan tudjuk, milyen hatást érhetünk el velük.