Stílus

Mit viseljünk szenteste 50 fölött? – 3 életmentő tipp

A szenteste és a karácsony komoly kihívás elé állíthatja azokat, akik szeretnének csinosan és kényelmesen felöltözni ezeken a napokon. Mi a legmegfelelőbb öltözék ilyenkor? Lehet egyáltalán a kényelmes egyben elegáns is?

Ahhoz, hogy eldöntsük, mit fogunk viselni szenteste, válaszoljuk meg a következő kérdéseket.

1. Mi főzzük a karácsonyi vacsorát, vagy valaki másra bízzuk?

Ha azt tervezzük, hogy az időnk nagy részét a konyhában töltjük, és magunk köré gyűjtjük a szeretteinket, tervezzünk praktikus öltözéket. Tudjunk benne kényelmesen mozogni, hajolni, kevergetni, emelgetni. Felejtsük el a túl szűk ruhadarabokat, a magas sarkú cipőt. Bármilyen kényelmes ruhában is vagyunk, érdemes egy csinos kötényt a nyakunkba kötni – biztos, ami biztos. Egy kényelmes nadrág, egy csinos blúz (az sem baj, ha diszkréten csillog) tökéletes választás lehet.

Fotó: iStock.com/ballero

Fotó: iStock.com/ballero

2. Készülnek-e majd fotók?

Manapság szinte észbe sem kapunk, máris fent van néhány homályos, rosszul sikerült fotó az unokák Facebook-oldalán, vagy tolják az Instagram-élőzést a karácsonyi vacsoráról. Ha arra készülünk, hogy a családról tényleg lesz néhány olyan fotót, amely az örökkévalóságnak készül, érdemes a ruhánkat is így választani. Egy szép fülbevaló, egy izgalmasabb nyaklánc, egy csillogó pulóver vagy színes, elegánsabb anyagból készült blúz máris megadja az ünnepi hangulatot. A frizuránkat és a sminkünket érdemes már reggel elkészíteni. Sokat dobhat rajtunk egy élénkebb árnyalatú rúzs is. Nem ajánljuk a túl mintás, túl színes, túl csillogó darabokat, mert azok a karácsonyfa mellett nem mutatnak túl jól.

3. Hány kisgyerek lesz velünk?

Komolyan meghatározza a szoknya hosszát, a nadrág anyagát, a harisnya denszámát, ha pontosan tudjuk, hány kisgyerek lesz ott a karácsonyi eseményen. Kúszni-mászni, gyerekekkel játszani nem lehet akármilyen ruhában.

A legfontosabb úgyis az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, a ruhánkban, a családunk körében. A karácsony ugyanis az együtt töltött időről szól leginkább.