Stílus

3 nadrág, amire minden nőnek szüksége van 50 fölött

A tudatosan felépített ruhatár minden nap megkönnyíti a dolgunkat. Nem kell sokáig gondolkozni a szekrény előtt, mit vegyünk fel, minden mindennel kombinálható, minden jól áll. Az alapdarabok és a különlegesebb darabok kombinációja pedig megteremti azt az egyedi és különleges stílust, amire mindenki vágyik. Az alapruhatár kiépítését érdemes az alapoknál kezdeni: megmutatunk 3 olyan nadrágot, amelynek nagy hasznát vehetjük 50 éves kor fölött is.

1. Tökéletes szabású sötétkék farmer

A farmer egy-két helyzetet leszámítva szinte mindig és mindenhol bevethető alapdarabnak számít 2018-ban. A legjobban kihasználható darab sötétkék, koptatás és díszítés nélküli. Érdemes arra is figyelnünk, hogy a díszítővarrásoknál használt cérna is sötétkék legyen. A tökéletes farmer nem áll el a derekunktól, a zsebei úgy helyezkednek el, hogy gömbölyítik, de nem nagyítják a feneket. A nadrág derékmagassága, a szárak hossza és a szárak szélessége pedig tökéletesen megfelel a testalkatunknak is. Ilyen farmert találni nem könnyű, de ha megvan A tökéletes fazon, vásároljunk belőle egyből kettőt.

2. A tökéletes fehér nadrág

Bármennyire is hihetetlen, egy fehér nadrág alapdarab lehet. Természetesen fehér és fehér között is van különbség. Jó tudni ilyenkor a színtípusunkat, mert így válik el, hogy nekünk a hófehér, a szürkés törtfehér, az ekrü vagy inkább a vanília lesz a befutó. Ha a fehér nadrág jó alapanyagból készült, és a fazonja is megfelelő, akkor sokkal többen viselhetik, mint amennyien elsőre gondolnák. Ugyanúgy figyeljünk a zsebek elhelyezkedésére, a varrásra, a derék magasságára, a nadrágszár hosszára, mint a farmer esetében. Kerüljük a roncsolt, koptatott alapanyagokat, a nadrág tartson bennünket össze.

3. Elegáns nadrág a stílusunknak megfelelően

A fazont itt a stílusunk és a testalkatunk dönti el, de egyetlenegy elegáns nadrágnak helye van a gardróbban. A színe lehet fekete vagy a jolly jokernek számító sötétkék. A fazonnál a ceruzanadrág vagy a magas derekú Marlene-nadrág lehet nagyon csinos. A lényeg, hogy ebben az esetben gondolkodjunk teljes szettben, azaz nadrágvásárláskor határozzuk meg, milyen cipővel, milyen blúzzal, milyen blézerrel viseljük majd.

Plusz stílustippek az 50 feletti öltözködéshez

A mai stílustanácsadók nem a korhoz, hanem a stílusunkhoz, egyéniségünkhöz, az életünkben betöltött szerepeinkhez kötik azt, mit tanácsos viselnünk és mit nem. Kreatív szakemberek teljesen másképp öltöznek 50 éves kor fölött is, mint azok, akik közép- vagy felsővezetőként dolgoznak egy multinacionális vállalatnál. Az 50 feletti öltözködésnek azonban van néhány szabálya, amit érdemes betartani. Ezek a következők:

  • Legyen egy jól dolgozó, megbízható, ügyes kezű varrónőnk vagy női szabónk – a ruháink ugyanis akkor lesznek a legszebbek, ha ránk vannak igazítva.
  • Hangsúlyozzuk ki a derekunkat – mérettől és életkortól függetlenül. A derékvonal igenis fontos.
  • Ne hazudjunk magunknak a tükör előtt állva, de ne is rejtsük el magunkat. Legyünk tisztában azzal, mit érdemes hangsúlyozni, mit érdemes elrejteni.
  • Ne mutassunk túl sok csupasz felületet, nem ettől lesz valaki vonzó.
  • A kevesebb több: az ékszerek és a kiegészítők lehetnek nagyon látványosak, de akkor elég egyetlenegy belőlük.
  • Tökéletes öltözék nincs tökéletes fehérnemű nélkül, ahogy tökéletes smink sem létezik ápolt bőr nélkül. Mindig figyeljünk az alapokra.