Stílus

Hidegben is csinosan, lehetséges? – 4 divattipp fázós nőknek a téli időszakra

Míg ősszel a réteges öltözködés teret ad a kreativitásnak, a játékosságnak, télen már inkább azt érezzük, nincs is értelme az öltözködéssel foglalkozni, az egészet úgyis eltakarjuk egy vastag kabáttal, hatalmas kendővel, a frizuránkat pedig úgyis elnyomja a sapka. Pedig télen is lehet csinosan öltözni, csak ismerni kell néhány trükköt és érdemes beszerezni pár alapdarabot.

Azoknak viszonylag könnyű dolguk van, akik télen is autóval közlekednek, hiszen elég 20 denesről 40 denes harisnyára váltaniuk, plusz egy vastagabb sálat vagy kabátot tartaniuk az autóban. Lehet náluk csinos váltócipő, hogy a vastag csizmát négykerekű lakásukban hagyhassák. Akik a téli öltözködést megszenvedik, azok inkább tömegközlekedéssel és gyalog közlekednek, megállókban fagyoskodnak hosszú percekig. Ki vannak téve hónak, szélnek, fagynak, esőnek.

Bármennyire is szeretnénk csinosak lenni, azért van az az időjárás, amikor ezt érdemes elengedni, és a hótaposót választani a csinos csizma helyett, a pufikabátba belebújni, ha metsző hideg van, a hajunkat tépi a szél, és közben még a hó is szakad. Szerencsére ezek az extrém időjárási helyzetek egyelőre nem jellemzik minden egyes napunkat, így van lehetőségünk arra, hogy télen is csinosan és nőiesen vegyük a mindennapi akadályokat. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány öltözködéssel kapcsolatos tippet.

1. Költöztessünk néhány csinos ruhadarabot a munkahelyünkre

A váltócipő és váltóruha intézményét elég régóta ismerjük, kicsit talán el is felejtettük, pedig jó megoldás lehet akkor, ha az utcán nem szeretnénk megfagyni, a munkahelyünkön pedig nem szeretnénk megsülni. Ha van saját szekrényünk, érdemes ott tartani egy vékonyabb (testszínű) harisnyát, egy csinosabb váltócipőt, amely sok szettünkhöz passzol. Sokszor egy pár zokni sem jön rosszul, de legalább ekkora hasznát vehetjük egy vállfának is, amire rápakolhatunk egy-egy felesleges réteget.

2. Mit viseljünk a csinos kabát alatt?

A szövetkabátok ugyan nagyon csinosak és alakkövetők, de nem az a legjobb tulajdonságuk, hogy melegek is. Érdemes vásárolni egy nagyon vékony, de kifejezetten meleg steppelt kabátot vagy steppelt mellényt, amelyet a kabát alá felvéve plusz egy réteget biztosít. Ezt senkinek nem kell látnia, senkinek nem kell róla tudnia, de mi pontosan érezzük majd az áldásos hatását.

3. A jolly joker body

Télre érdemes beszerezni néhány olyan ruhadarabot, amelyek nem látszódnak ugyan, de nagyon hasznosak. A bugyi és melltartó kombináció helyett gondolkozzunk el egy body beszerzésén, amely védi a derekat. Érdemes atléta helyett hosszú ujjú topban is gondolkozni, amely a pulóver, de akár egy ing alatt is ideális lehet.

4. A nagy harisnyakérdés

A legelegánsabb a testszínű vagy átlátszó fekete harisnya, így alkalmi ruhához mindig ezeket válasszuk, és inkább közlekedjünk taxival vagy autóval ilyen esetben. A hétköznapokon azonban nem várható el senkitől, hogy ennyire elegáns legyen. Érdemes 100 denes, de akár 200 denes harisnyát is beszerezni télre. Ma már léteznek olyan harisnyanadrágok is, amelyek belső rétege thermoplüss, amely kályhaként melegíti a lábat a legnagyobb zimankóban is, így nem kell lemondanunk a szoknyáról.

Ridikül-tipp: Mivel ezek a harisnyák optikailag vastagíthatják a lábat, érdemes mindig olyat vásárolni, amelynek a színe nem tér el a cipőnk színétől. A megegyező szín nyújtani fogja a lábat. (Figyelem, a mintákról itt nem ejtettünk szót, az tovább bonyolítja a harisnyakérdést. Bármennyire szeretjük a mintás harisnyát, a legegyszerűbb dolgunk az egyszínűvel van.)