Stílus

Sikkes és fiatalos lábbelik őszutóra 50 pluszos nőknek is

Amikor a nyárutón időjárásunk hűvösebbre fordul és gyakoribbá válik az égi áldás, az ember lánya megfelelő lábbeli után néz. Jó alkalom ez ruhatárunk frissítésére, korábban nem látott fazonok, anyagok és színárnyalatok kipróbálására, a megunt és esetleg elhasználódott korábbi modellek leváltására. Természetesen egyetlen pár új lábbelivel nem ússzuk meg a dolgot, hiszen egyértelműen mást kell viselnünk egy elegáns városi alkalomhoz, mint mondjuk egy hétvégi csatangoláshoz vagy családi kiránduláshoz. Külön fejtörést okoz a vízállóság, mert a nagy zuhék idején még csak-csak felvesszük – kényszerűen – a tavaly vásárolt sikkes kis gumicsizmánkat, de amikor épphogy csak lóg az eső lába, a női láb is mást kíván: olyan cipőt vagy bokacsizmát, amely az enyhébb esőt, kisebb csapadékot még jól elviseli. Lássuk, miből válogathatunk idén ősszel!

Sportosan elegáns

Távoli, előkelő rokona a teniszcipőnek, finom pasztellárnyalatokban, fűzős és tépőzáras kivitelben. Vastag gumitalpa megengedi, hogy akár nedves avarban is sétálhassunk benne, de akkor sem kell szégyenkeznünk miatta, ha hétköznapi viseletként nadrághoz vesszük fel.

 

Csábosan szexi 

Ez kérem a bokacsizma és a körömcipő ötvözete, amely kifinomult vonalvezetésével, kellemes tapintású hasított bőr anyagával, méretes sarkával és merész kivágásával roppant nőiessé teszi a lábbelit. A díszítő rojtok diszkréten rálógnak a rüsztöt szabadon hagyó kivágásra, és a lekerekített felső perem is a karcsú boka kecsességét hivatott hangsúlyozni.

 

Ellenállhatatlan

Nincs az a nő, aki ne érezne bizsergető késztetést, amikor meglátja ezt a fiatalos csizmácskát a cipőbolt kínálatában. Egyrészt színe, anyaga és fazonja miatt rögtön felkelti az érdeklődést, másrészt, mivel nem természetes bőr felsőrésszel készült, kimondottan kedvező áron lehet a miénk. Jobb, ha engedünk a belső sürgetésnek, és gyorsan a kosarunkba tesszük.

 

Dizájner félcsizma

Ez egyszerűen olyan vagány, hogy vétek nem megvenni. A szürke árnyalatai és a velük kellemes kontrasztot képező vörös bőrcsíkok egyértelműen jelzik, hogy a tervező a tinédzsereknek szánta, mégis az 50 pluszos korosztály kedvence is ez a csodás darab. Kényelmi szempontból is remek, és anyagánál fogva az esőtől sem kell túlságosan félteni. Mivel nem bőrből készült, a pénztárcánkat sem viseli meg túlzottan ez a kis kaland.

 

Kislányosan bájos 

A bájosan túlméretes masnik és a szár tetején kialakított fodrok miatt nyilván csak bizonyos életkorig engedheti meg magának az ember, hogy ilyet viseljen. Ami a képet látva egyértelmű: a puha trotőr-utánzat és a láb formáját hűségesen követő fazon miatt ez a kiscsizma rendkívül kényelmes viselet.

 

Klasszikus bokacsizma

Ugye erre évek óta vágytál? A diszkrét gumírozott betét, a puritán fazon, a szép, valódi bőr felsőrész, a recés gumitalp és úgy általában: a csizma együttes hatása miatt ez egy olyan pár lesz, ami többet lesz rajtad, mint a szekrényedben. Farmerhez ideális viselet.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.