Stílus

3 dolog, amit mindenképp kérdezzünk meg a fodrásztól

A legtöbbünkkel előfordult már, hogy az új frizura nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és nem azzal az elégedettséggel hagytuk el a fodrászszéket, amelyet reméltünk a hajvágástól. Ahhoz, hogy elkerüljük a csalódást, érdemes tájékozódnunk.

Ha természetes hatást szeretnénk elérni, és azt, hogy a frizuránk igazán jól álljon, fontos, hogy figyeljünk a hajtípusunkra, a hajunk szerkezetére és figyelembe vegyük az arcformánkat.

Milyen frizura állna jól nekünk?

Lehet, hogy előre kinéztük a frizurát, amelyet szeretnénk magunkon látni, azonban érdemes kikérni a fodrász véleményét is. Kérdezzük meg, milyen vágást ajánl az arcformánkhoz, biztosan lesz több javaslata is. Ha például kerek az arcunk, inkább ne vágassunk rövid bobot, hanem maradjunk a hosszabb hajnál. Ha viszont inkább hosszúkás arcunk van, bátran vágathatunk frufrut, ami kiegyenlíti az arányokat. Fontos, hogy ne mindenáron a divatot akarjuk követni, hanem legyünk tisztában azzal, mi áll igazán jól.

unsplash.com/Pete Bellis

Fotó: unsplash.com/Pete Bellis

Szükség van színfokozó tonerre?

A hajfestéshez általában nem használnak színfokozót, vagyis olyan anyagot, amely tisztábbá, ragyogóbbá varázsolja a színeket, de előfordulhat, hogy hasznát vennénk ennek a szernek. Különösen abban az esetben, hogy ha nagyon sötét hajat világosíttatunk, melíroztatunk.

Milyen szereket ajánl a hajápoláshoz?

Érdemes azt is megkérdeznünk, hogy milyen samponnal, balzsammal, hajformázóval érdemes ápolnunk a hajunkat és megőriznünk a hajszínünket. Például ha szőke hajunk van, érdemes lehet lilás árnyalatú, hamvasító sampont választani, amely megelőzi, hogy besárguljon a hajunk. Általános szabály, hogy minél több a természetes összetevő a kozmetikumokban, és minél kevesebb a kemikália, annál jobb.