Stílus

Kötelező ruhadarabok, amelyekre minden 50 feletti nőnek szüksége lehet

Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy változik a testünk, az arcunk és az életmódunk. És eszerint módosul időről időre a ruhatárunk is. Kialakul a stílusunk, viszont azon belül is változhat az, ahogyan öltözködünk, és ebben nagy szerepe van a korunknak is. Nem szigorúan vett szabályok ezek, mégis valahogy akarva-akaratlanul betartjuk azokat. Irányvonalak, amelyek meghatározhatják az öltzöködésünket.

Szabás, szín, fazon – talán nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy harminc felett már szinte mindenkinek megvan a maga kialakult stílusa, és ezen belül „kalandozunk”, öltözünk merészebben vagy visszafogottabban, ahogyan az adott helyzet és esemény megkívánja. A ruhatárunk állandóan változik aszerint, hogy milyen idősek vagyunk, mert bár nincs erre szigorú szabály, mégis valahogy úgy érezzük, hogy „ebben a korban már nem illik…”. A fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és a ruhánkban, legyen az egy farmer vagy egy bokacsizma. Ha passzol a stílusunkhoz és nem feszengünk benne, minden bizonnyal jól döntöttünk. A szakemberek azonban csak nem hagyják ennyiben, szerintük vannak olyan ruhadarabok, amelyekre szüksége van egy nőnek – jelen esetben 50 éves kor felett. Mutatjuk, melyek ezek!

Fotó: iStock.com/spaxiax

Fotó: iStock.com/spaxiax

V nyakkivágású felsők

Ezek segítségével ugyanis optikailag egy kicsit nyújthatunk a nyakunkon és a dekoltázsunkon. Nem kell nagyon merész kivágás, de a V alak mindenképp előnyösebb, legyen szó egy blúzról, egy kardigánról vagy egy egyberészes ruháról. A szakemberek szerint ez a fazon inkább az arcra tereli a figyelmet.

Farmernadrág

Sokan azt hiszik, hogy a farmer a fiatalok ruhadarabja, de ez nem így van. 50 felett is nyugodtan felhúzhatjuk, ha megfelelő fazont választottunk magunknak. Törekedjünk inkább a sötétkék színűekre, a koptatást és a szakadt kivágásokat felejtsük el. A lábhoz tapadó sztreccs helyett inkább bővebb, kényelmesebb fazont válasszunk. Ez nem azt jelenti, hogy lógjon rajtunk, lehet benne stílus. A lényeg, hogy kényelmes legyen.

Leggings

A cicanadrág vagy leggings minden korosztály számára praktikus és kényelmes választás – igen, 50 éves kor felett is. Sokoldalú ruhadarab, mert szinte minden alkalomra választható attól függően, hogy milyen felsőt, milyen cipőt és kiegészítőket választunk hozzá. Egy hosszabb blúzzal, laza, bő felsővel ideális lehet a hétköznapokban, egy dzseki és egy sál pedig igazi stílust adhat hozzá.

Egyberészes ruha

Alapszabály, hogy minden nőnek kell, hogy a szekrényében ott lapuljon valahol az a bizonyos „kis fekete”, amit fel tud venni szinte bármilyen alkalomra. Nos, egy színesebb változata is jó, ha van a gardróbunkban – olyan, amelyiket munkába vagy ügyintézésre, de akár egy barátnős sütizésre is felölthetünk magunkra egy csinos cipővel és táskával. Fontos a jó szín- és mintaválasztás, például a zöld, lila, kék és barna árnyalatok. A virágmintákkal nehéz melléfogni.

Fotó: iStock.com/MangoStar_Studio

Fotó: iStock.com/MangoStar_Studio

Szoknya

Ötvenéves korunkra már jól tudjuk, hogy melyik szoknya áll nekünk a legjobban attól függően, hogy milyen magasak vagyunk. Akár még a térdünket is hagyhatjuk látszódni a jó ízlés határain belül, egy harisnyával, bokacsizmával igen csinos viselet. Hogy A vonalú vagy ceruzafazon, az megint csak az alkatunktól függ, de mindenképp legyen a gardróbunkban két-három szoknya, szükség esetére.

Magas sarkú cipő vagy csizma

Szezontól függően minden nőnek szüksége van egy-egy magas sarkúra, amit fel tud húzni, ha arra van szükség. Magasabbnak, karcsúbbnak tűnhetünk ezekben a lábbelikben, ráadásul szoknyához és nadrághoz is passzolhatnak.

A témával Kortalan divat címmel és sztárvendégekkel foglalkozik a Ridikül ma is 17.05-kor kezdődő adása a Dunán. A stúdióban beszélget Békés Itala, Léber Barbara és Tarján Zsófi, valamint meglepetésvendég is érkezik hozzánk.

A tegnapi adást ezen a linken nézhetjük meg, vagy 21.35-kor a Duna Worldön és 7.40-kor a Dunán.