Stílus

3 ruhadarab, amelytől bátran megválhatunk még idén

Valószínűleg mindannyiunk szekrényében lapulnak olyan ruhadarabok, amelyek csak a helyet foglalják, de a lelkünk mélyén tudjuk, hogy nem fogjuk hordani őket többé. A legjobb, ha egy határozott mozdulattal kiszortírozzuk őket.

Talán mi is jártunk már úgy, hogy csak ide-oda rakosgatjuk azokat a darabokat, amelyeket ugyan sosem hordunk, de azt gondoljuk, egyszer még talán jól jöhetnek. Ez az egyszer azonban általában sosem jön el.

Az állásinterjús ruha

Talán velünk is előfordult, hogy megvettünk valamilyen elegáns vagy formális darabot, egy szoknyát, blúzt, nadrágot, amelyről azt gondoltuk, hogy jó benyomást keltünk vele az állásinterjún. Egy alkalom után azonban rájöttünk, hogy ez mégsem a mi világunk, és nem is tudjuk máshová felvenni. Nyugodtan selejtezzük ki, nem fog hiányozni.

unsplash.com/Leighann Renee

Fotó: unsplash.com/Leighann Renee

Túl szűk nadrág

Egy időben divatosak voltak a nagyon szűk, skinny farmerek, amelyeket nagyjából annyi ideig lehet kényelmesen viselni, ameddig felpróbáljuk, és amelyeket talán azért őrizgetünk, hogy motivációt adjanak a fogyókúrához. Persze, nemcsak farmerből, hanem más anyagból is tárolhatunk ilyen nadrágot, ha azonban nem nyúlik megfelelően, ha összepréselve érezzük benne magunkat, akkor hosszabb távon nem túlságosan egészséges: elszoríthatja a vérkeringésünket és a szerveinket is. Cseréljük le egy kényelmesebb darabra.

Vicces pizsamák, hálóingek

Meglepően sok háztartásban találhatók viccesnek szánt vagy egyenesen csúnya pizsamák, hálóingek, amelyek talán régebbről maradtak ránk, le voltak árazva, vagy amelyeket ajándékba kaptunk. Azt gondolván, hogy egy pizsamánál úgysem annyira számít az esztétikum, és legalább kényelmes, megtartottunk. De ha mégsem váltak a kedvenceinkké, akkor bátran megválhatunk tőlük, hogy olyan darabok kerüljenek a helyükre, amelyekben jól érezzük magunkat.