Stílus

Mindent megtudhatunk az aktuális szépségtrendekről a hétvégi kiállításon

A piaci trendeket követve új kiállítással jelentkezik idén a Hungexpo. Az október 26–28. között megrendezett BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás a szépségipar legnagyobb hazai seregszemléje, amelyen az iparág három nagy területe (kozmetika, fodrászat, valamint kéz- és lábápolás) vonultatja fel innovációit és legjobb termékeit. A kiállítást, amelyen csaknem 60 kiállító több mint 100 márkája vesz részt, versenyek, bemutatók, valamint a szakembereknek és a nagyközönségnek szóló előadások kísérik.

A résztvevők a három nap alatt előadásokat hallgathatnak többek között a városi, stresszes életmód bőröregítő következményeiről, a természetes bőrmegújításról, a körömdeformitások innovatív kezeléséről, a szív- és érrendszeri betegségek hatásairól a lábápolásra, a legújabb hajápolási trendekről és a szépségipari vállalkozások menedzseléséről is. Egyebek mellett ezekről is beszélt az esemény sajtótájékoztatóján Juhász Klára kozmetikus mester és Hegyi Andrea kézápoló és műkörömépítő mester, akik a kiállításhoz kapcsolódó szakmai versenyek kiírásáért és lebonyolításáért is felelnek. A Ridikül magazin is jelen lesz az eseményen: sok-sok ajándékkal, kvízjátékkal és persze izgalmas olvasnivalókkal várják a látogatókat a magazin standjánál.

Fotó: iStock.com/Ekaterina_Jurkova

Fotó: iStock.com/Ekaterina_Jurkova

Mindezek mellett lesz például műkörömépítő és lábápolóverseny, és itt rendezik a 60. Országos Fodrász és Kozmetikus Bajnokságot, valamint figyelemmel kísérhetik a látogatók az Országos Kozmetikai Masszázsversenyt is.

Bemutatók, versenyek

A kiállítás színpadán különböző bemutatók váltják egymást. Az elsősorban a nagyközönségnek szóló eseményeken több országos, illetve világbajnok is testközelbe hozza a legújabb trendeket.

A kiállítás szakmai partnere a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműves Tagozata, amely számos szakmai programot és versenyt kínál a rendezvény idején. „A szépségiparban működő kis- és közepes vállalkozásoknak ritkán van lehetőségük egymással érintkezni. Kevés a felület a szakmai és emberi kapcsolatok kialakítására” – mondta Ács Mónika, a BKIK elnökének sajtótanácsadója. „A BEAUTY & Style viszont remek alkalom a szakmai tapasztalatcserére. A BKIK éppen ezért örömmel csatlakozott a Hungexpo kezdeményezéséhez” – tette hozzá a szakember.

Fotó: iStock.com/Sofia Zhuravets

Fotó: iStock.com/Sofia Zhuravets

A BEAUTY & Style Szépségipari Kiállítás nagykövete Debreczeni (Annoni) Zita, aki – mint mondta – örömmel vállalta el ezt a megtisztelő felkérését. „Annyi információ zúdul ma ránk, hogy nehéz lépést tartani az újdonságokkal a szépségipar területén is. Nagy segítséget jelent, ha ezeket az információkat csokorba szedve, egy helyen, profi szakemberek tálalásban ismerhetjük meg” – mondta a modell.

A kiállítás 26-án, pénteken 10.00–19.00-ig, szombaton és vasárnap 10.00–18.00-ig tart nyitva.