Stílus

Öltözködési bakik, amiket könnyen elkerülhetünk

A rohanás sokszor megnehezíti nekünk, nőknek az öltözködési rituálénkat, de hatással lehet a stílusunkra is. Nem úgy, nem azt és nem akkor vesszük fel, ahogy akarnánk, és akarva-akaratlanul elkövetünk pár divatbakit. Ahhoz, hogy ezeknek elejét vegyünk, tekintsük át ezeket az alapvető „szabályokat”, így sokkal hatékonyabban fogunk tudni vásárolni és öltözködni.

Fehérnemű

Bizony, ha öltözködésről van szó, akkor minden a fehérneművel kezdődik, hiszen mindennek ez az alapja. Ha tehát elmegyünk vásárolni, akkor mindenképpen a saját stílusunknak és MÉRETÜNKNEK megfelelő darabokat válasszunk. Ügyeljünk arra, hogy ne lógjon ki a felsőnk alól, se a nadrágunkból. A melltartónkat mindig állítsuk be pontosan, hiszen a bolti alapbeállítás egyáltalán nem biztos, hogy a mi testünkre, alakunkra van szabva.

Fotó: iStock.com/Victoria_Fox

Fotó: iStock.com/Victoria_Fox

A méretkérdés

A fehérneművel ellentétben a ruhákban nem feltétlenül kell ragaszkodnunk ahhoz a mérethez, amit magunkról gondolunk. Hiába ragaszkodunk ahhoz, hogy márpedig nekünk S-es méretünk van, ha az M-es ruha milliószor jobban áll rajtunk. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy kihíztuk az S-es méretet, csupán annyit, hogy az a ruhadarab az alakunkhoz így illeszkedik a legjobban, így hozza ki azt, hogy csinosak vagyunk. A próbafülkébe tehát nyugodtan vigyünk be a méretünkből, és attól eltérő méretű darabokat is, és merjünk kísérletezni.

Stíluskavar

Az ember sok mindent lát a magazinok hasábjain, ahol a mai tervezők előszeretettel kísérleteznek a stílusok keverésével. Ez azonban nem feltétlenül jó ötlet a mindennapokban, főleg úgy, ha nem vagyunk szakavatottak a témában. Ha láttunk valamit egy divatmagazinban, az nem biztos, hogy jól fog állni rajtunk is. Próbáljunk meg mindig saját stílusunknak megfelelően öltözködni, és egyszerre inkább egy stílus ruhadarabjait válogassuk össze. Így is lehet a szettünk változatos, sőt még merész is.