Stílus

4 öltözködési trükk, mellyel növelhetjük a vonzerőnket

Az öltözködésünk segítségével kiemelhetjük előnyös tulajdonságainkat, és elrejthetjük azt, amit nem szeretnénk mutogatni. A ruházatunk hozzájárul ahhoz, hogy olyan hatást keltsünk, amilyet szeretnénk.

Az öltözködésünk nagyban meghatározza, milyen benyomás alakul ki rólunk, érdemes tehát tudatosan is használnunk ezt az eszközt, ha szeretnénk pozitív képet közvetíteni magunkról.

Viseljünk vöröset

Több kutatás is bizonyította, hogy a piros szín viselése a férfiak és a nők szemében egyaránt vonzónak számít. Ezt állapította meg egy 2010-es tanulmány, és ez derül ki egy másik kutatásból is, melyet a Rochester Egyetemen készítettek. Persze, nemcsak ruhában érdemes vöröset viselnünk, a rúzzsal hasonló hatást érhetünk el.

Hangsúlyozzuk a csípőnket

Nem számít, mennyire vagyunk elégedettek ezzel a testrészünkkel, nem érdemes elrejtenünk. Viseljünk olyan ruhákat, melyek kiemelik a derekunkat és a csípőnket, és ne féljünk az övtől. Sőt, az sem baj, hogyha a járásunk segítségével is hangsúlyozzuk egy kicsit a nőiességünket. A kutatások szerint ettől akár 50%-kal vonzóbbak lehetünk a férfiak szemében.

unsplash.com/Bundo Kim

unsplash.com/Bundo Kim

Mutassuk a karunkat

Ha azt gondoljuk, hogy végtagjaink közül elsősorban a lábunk felelős a vonzerőnkért, könnyen lehet, hogy tévedünk. A karnak ugyanilyen nagy szerep jut, és érdemes minél hosszabbnak láttatnunk. Ennek érdekében érdemes olyan felsőt hordanunk, mely nem „vágja el” sehol a látványt. Az ujjatlan pólók és az egészen hosszú ujjú felsők vannak itt előnyben.

Vegyünk magas sarkút

A magas sarkú igazi klasszikus és bevált módja a vonzerő növelésének, és ezt a tudomány is bizonyítja. Sokan tapasztaljuk, hogy szinte azonnal nőiesebbnek érezzük magunkat, amint belebújunk. Hogy mi lehet ennek az oka? A kutatások szerint ez is a járásban keresendő, vagyis abban, hogy magas sarkúban sokkal kecsesebben sétálunk.