Stílus

9 ruhadarab, amelyre minden 50 feletti nőnek szüksége van

A tökéletes ruhatár titka, hogy illeszkedik a stílusunkhoz, egyéniségünkhöz, ugyanakkor az életmódunkhoz, a testalkatunkhoz és a színeinkhez is. Különbözőek vagyunk, különbözőek a ruháink is, azonban léteznek olyan alapdarabok, amelyek az 50 feletti nők gardróbját tökéletessé teszik. Melyek ezek? Eláruljuk!

Trendek jönnek, trendek mennek, a stílus azonban sosem változik olyan sebesen, mint a szezonok. Érdemes befektetni néhány tartós, jó minőségű, jó szabású ruhadarabba. A legjobb talán az, ha ezeket mi magunk tudjuk elkészíteni, vagy ismerünk egy aranykezű varrónőt. Rengeteg ruhát találunk a használtruha-üzletekben is – ez a második javaslatunk a beszerzési helyekre. Itt érdemes olyan márkákat keresni, amelyek magas minőségű darabokat garantálnak. Ha turizásban profik vagyunk, nem lesz nehéz dolgunk – csupán időre van szükség. Utána még mindig ott vannak a butikok, üzletek, de ezekben inkább szezonális darabokra bukkanunk majd.

Ha megvan a tuti lelőhely, akkor mit keressünk?

1. Fehér ing/blúz

Egy jó szabású, jó anyagból készült fehér blúz csodákra képes: a legegyszerűbb ing-nadrág kombinációt is stílusossá teszi. A lényeg, hogy mindig ki legyen vasalva, és mindig testszínű fehérneműt vegyünk alá. Sem a fehér, sem a színes melltartó nem jó megoldás.

 

2. Sötétkék blézer

Sokan azt gondolják, a fekete ruhadarabok a legkihasználhatóbbak, de ez komoly tévhit. A jolly joker szín a sötétkék, egészen pontosan a tengerészkék. Ez egyrészt sokkal több nőnek (és férfinak) áll jól, mint a fekete, másrészt sokkal jobban kihasználható. Építsük a fekete helyett inkább a sötétkék köré a ruhatárunkat.

 

3. Selyemkendő

Egy színes selyemkendő, amely kiemeli a természetes színeinket – azaz a színtípusunknak megfelelő – jól kihasználható kiegészítője lehet a ruhatárunknak. Használhatjuk sálként, fejpántként, övként, de a táskánk díszeként is.

 

4. Mokaszin

Elsőre furcsának tűnhet, hogy ezt a fazont ajánljuk, pedig a mokaszin az a cipő, amelyik nem megy ki a divatból. Zártabb, mint a sokak által nem igazán kedvelt balerinafazon. Masszívabb, viselhető nadrághoz és szoknyához is.

 

5. Bőröv

A vegán életmód képviselői ezzel vitatkoznának, de egy klasszikus, egyszerű bőrövnek valamennyi ruhatárban ott a helye. Egy öv teszi fel a pontot az i-re, így lesz befejezett az öltözék.

 

6. A tökéletes farmer

Nem koptatott, nem szaggatott, nem színes, hanem tökéletesen szabott, indigókék, sötét cérnával varrt farmerről beszélünk. Ez az a darab, amely maximálisan kihasználható és majdnem mindennel viselhető. Ne spóroljunk rajta.

View this post on Instagram

Slowing down at the Serra Retreat Center 🙏

A post shared by Milda Dacys (@mildadacys) on

7. Egy sötétkék táska

Tudjuk, mániánk a sötétkék, de ha egyszer az egész ruhatárat a sötétkék köré építjük, akkor az alaptáskánk is legyen ilyen. Egy táska akkor használható ki a legjobban, ha egyszínű, a varrásai is ugyanolyan árnyalatúak, mint a táska anyaga. Fontos, hogy a testalkatunkhoz passzoljon, azaz ne legyen se túl nagy, se túl kicsi hozzánk képest, mert optikailag képes bennünket összenyomni vagy még termetesebbé tenni. Figyeljünk a fém kiegészítőkre (csatokra, cipzárakra) is. Olyan fém az ideális, amely a színtípusunknak is megfelel, azaz vagy arany, vagy ezüst – attól függően, hogy meleg vagy hideg színtípusba tartozunk.

View this post on Instagram

Always by my side. #minimaestra

A post shared by S E N R E V E (@senreve) on

 

8. Klasszikus ballonkabát

Nem biztos, hogy a klasszikus bézs szín lesz számunkra a legideálisabb, de a ballonkabát maga tökéletesen kihasználható alapdarab. Keressük meg az igazit!

9. Egy különleges ékszer

Van, amikor egy ékszer mesél a legtöbbet a személyiségünkről. Ma már számtalan magyar alkotó van, akiktől vásárolhatunk. Érdemes a különlegességeket keresni, és kapcsolatba kerülni a készítővel. Így lesz az ékszerünk története is különleges.

 

Kihagytunk valamit? Várjuk a Ridikül.hu olvasóinak ajánlását!