Stílus

5 módszer, amelytől gyorsabban nő a hajunk

A hosszú haj elérése gyakran türelemjáték, de a hajunk egészsége mindenképp fontos tényező. Íme, néhány hétköznapi dolog, amit a hosszú és erős hajért tehetünk.

A haj általában egy-másfél centit nő havonta, és olykor a végeiből is vágatnunk kell, nincs tehát könnyű dolgunk, ha mielőbb látványos eredményt szeretnénk elérni. Azzal tehetünk a legtöbbet a varázslatos hajkoronáért, ha elérjük, hogy minél kevesebbszer kelljen vágni belőle, ugyanakkor minél intenzívebb legyen a növekedés.

Minden az étkezéssel kezdődik

A legtöbbet az étkezésünkkel tehetünk a hajunk egészségéért, az első és legfontosabb tápanyag pedig a tojásban, avokádóban, lazacban is megtalálható biotin vagy B7-vitamin. A lazacot azért is érdemes fogyasztani, mert a benne található ómega-3 zsírsavak fényessé teszik a hajat. Emellett nem feledkezhetünk meg az elegendő fehérjéről és C-vitaminról, valamit vasról és folsavról sem, amely szintén erősíti a hajat.

Fotó: iStock.com/SvetlanaFedoseeva

Fotó: iStock.com/SvetlanaFedoseeva

Fejmasszázs

Az erős haj a hajhagymáknál kezdődik, a friss kutatások szerint pedig a napi fejmasszázs segíthet abban, hogy megerősödjenek a hajszálaink. Érdemes tehát erre szánnunk naponta legalább öt percet, mert nemcsak kellemes, de igencsak hasznos elfoglaltság is.

Nem mindegy, hogyan kötjük fel

Az sem mindegy, milyen copfban hordjuk a hajunkat, mert a magasra tett, szoros lófarok terheli a hajhagymákat, kihúzza a hajszálakat, illetve törést okoz bennük. A lejjebb tett, laza lófarok az ideális választás, hogy ha a hajunk hossza elsődleges szempont.

Öblítsünk ecettel

Talán nem gondolnánk, hogy az ecet jót tesz a hajunknak, pedig így van. Az öblítést először is inkább hideg, illetve langyos, mint meleg vízzel végezzük, hogy ha még egy kis almaecettel is megspékeljük a műveletet, védhetjük és csillogóvá varázsolhatjuk a hajszálakat.

Aludjunk selymen

Bár apróságnak tűnik, de ha mindent meg akarunk tenni a hajunk épségéért, akkor az sem mindegy, milyen anyagból készül az ágyneműnk. Minél puhábból, annál inkább elkerülhetjük a töréseket, sőt, a kócolódást is.