Stílus

Egyszerű, de nagyszerű színkombinációk az indián nyárra

Sokszor bélyegezzük a stílusunkat unalmasnak, fáradtnak. Úgy érezzük, nincs egy göncünk sem. Ahelyett, hogy új darabokat vásárolnánk, inkább nézzünk szét a szekrényünkben, és viseljük úgy a ruháinkat, ahogyan eddig soha. Például párosítsuk össze a színes darabjainkat szokatlan módon. Már ez az egyszerű trükk sokat segít abban, hogy megújuljunk őszre.

A szeptember a divatban az új évet jelenti. Teljes a megújulás, bemutatják a kötelező darabokat, a trendeket, amelyeket követni kell. A Ridikül.hu olvasói azonban már tudják, a trendek semmit nem érnek egyéniség nélkül, a stílus pedig sokkal izgalmasabb, mint a divat. Trendek jönnek, trendek mennek, időtálló darabokkal azonban idén is fel tudunk öltözni izgalmasan, és jövőre sem kell szégyenkeznünk.

Ha mégis unjuk kicsit a meglévő ruháinkat, akkor sem kell mindenáron újakat venni. Egészen egyszerűen viseljük őket másképp. Például a színes holmikat párosítsuk úgy össze, ahogy eddig soha.

1. Kék + sárga

Tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen a kék és a sárga első rendbeli színek, egymással egyenértékűek, szereti őket együtt a szemünk. Nem mindegy természetesen, milyen kék az a kék. És az sem, milyen sárga a sárga. Ezeket érdemes a színtípusunkhoz választani: tavasz és ősz típusúak gyönyörűek a narancsokkal és meleg kékekkel, a tél és a nyár színtípusba tartozók a királykék és citromsárga vagy a babakék és citromfagyi kombinációjával lesznek igazán gyönyörűek.

 

2. Narancs + citrom

Amikor a hideg és a meleg találkozik, abból valami nagyon izgalmas sül ki. Ebben az esetben arra figyeljünk, hogy a színtípusunknak megfelelő árnyalatból viseljünk lényegesen többet. A másik árnyalat csak frissítse fel, viccelje meg az összképet, adjon hozzá egy kis diszharmóniát.

3. Sárga + fehér

Nem kifejezetten őszi színkombináció, de a korábbi évek szeptemberi időjárása gyakran inkább az augusztust idézi, nem pedig a novembert. Miért ne tolhatnánk ki a nyarat ezzel az üdítő, kellemes kettőssel? Vigyázat, fehér és fehér között is sok a különbség. Nem mindegy, hogy koszos, már-már szürke árnyalatot vagy sárgás, ekrübe hajló fehéret választunk. A hófehér igazán csak a tél típusba tartozó hölgyeknek áll jól.

 

 

 

4. Fekete + barna

Ha a nyár után mégis inkább az őszre vágyunk, akkor a fekete és a barna kombinációját nem érdemes elvetni. A fekete helyett választhatunk sötétkéket vagy sötétszürkét is, hogy az összkép mégse legyen annyira komor.

 

 

5. Fehér + barna

A barna, annak is a világosabb, frissebb verziója ragyogóan mutat a fehérrel kombinálva. A barna szín Magyarországon sokkal kevesebbeknek áll jól, mint elsőre gondolnánk, ezért csak óvatosan vele. A fehérnek azonban mindenki megtalálhatja azt az árnyalatát, amitől ragyogóbb lesz a megjelenése. Éppen ezért, ha tehetjük, inkább a fehér kapja a nagyobb hangsúlyt az összeállításban.