Stílus

Divattippek plus size hölgyeknek – 3 tipp, hogy jól érezzük magunkat (a bőrünkben) 45 felett

Bizonyos életkor fölött már sokszor úgy érezzük, ha csak ránézünk egy szelet süteményre, máris három kilóval többet nyom a mérleg. Hát még, ha meg is esszük. Lelkifurdalás helyett mozogjunk rendszeresen, és öltözködjünk úgy, hogy a leginkább szeretett testrészeinket emeljük ki. Akkor is, ha már a plus size kategóriába tartozunk.

Mi az a plus size?

A plus size kifejezés a divat világából került a köznyelvbe. Valójában azokat a modelleket nevezték így, akik nem fértek bele a klasszikus modellméretbe. Aki nem a divatiparban dolgozik, azok számára a plus size modellek teljesen átlagos, hétköznapi testalkatú nőnek tűntek.

Az első plus size modellek megjelenése óta eltelt jó néhány év, a modellek helyett a plus size bloggerek váltak ikonokká. Ők teljesen hétköznapi nők, akik bátran megmutatják, hogy nem a ruhaméret a lényeg – ettől függetlenül is lehet kreatívan, színesen, ízlésesen öltözködni. A következőkben mutatunk 3 olyan tippet, amelyet a hétköznapi öltözködés során hasznosíthatunk.

 

 

1. Keressük meg a derekunkat

A homokóra testalkatúak táborát erősítő hölgyeknek viszonylag könnyű dolguk van akkor, ha a derekukra kell mutatniuk. Mindenki másnak nehezebb a helyzete. Igaz, nekik is van derekuk, de nem olyan egyszerűen találják meg. Pedig érdemes, mert a vállunk és a csípőnk legszélesebb pontjának, valamint a derekunk legkeskenyebb pontjának ismerete segít abban, hogy meghatározzuk a testalkatunkat.

Persze, nagyon sok dologra érdemes még figyelni: a vállak csapottságára, a derék hosszúságára vagy rövidségére, a combok hosszára, a lábszár hosszára, a mellek elhelyezkedésére, de még a nyak hosszára is.

Legyünk tisztában vele, hol vannak a testünk legszélesebb pontjai, de azzal is, hol vannak a legkeskenyebbek. A széles pontoknál kerüljük a vízszintes irányú mintákat, díszítéseket, mert ezek tovább szélesítenek.

 

 

2. Felejtsük el, hogy a fekete slankít

Klasszikus tévhit, hogy a fekete slankít. A legsötétebb árnyalat egyrészt önmagában nagyon keveseknek áll igazán jól, másrészt a szín csak egy szempont: ott vannak az alapanyag, a szabás, a minták. Ha valaki egy fényes, fekete anyagból készült zsákruhába bújik, biztosan nem lesz csinosabb annál, aki megtalálta a színtípusának és testalkatának megfelelő színű, mintájú, fazonú darabot, amiben magabiztosan mer mosolyogni.

Ne elrejteni akarjuk a testünk bizonyos részeit, hanem emeljük ki azt, amivel elégedettek vagyunk. Ilyen egyszerű a képlet.

View this post on Instagram

Garden Party Glam💋

A post shared by Jennifer Buckingham (@jennifer.buckingham) on

 

View this post on Instagram

Today 🌞

A post shared by Jennifer Buckingham (@jennifer.buckingham) on

3. Felejtsük el a divatot

Egészen pontosan: annyira felejtsük el, hogy ne tűnjünk ódivatúnak, de ne is akarjunk felülni a sebesen robogó trendvonatra. A turkálókban sok esetben könnyebben találunk nagy méretű ruhákat, mint az üzletekben újonnan. Ezeket átalakíttathatjuk varrónővel, de akár mi magunk is kibontakoztathatjuk a kreativitásunkat. Szabadítsuk fel magunkat a trendek nyomása alól, ismerjük meg önmagunkat, a stílusunkat, ne másokhoz hasonlítgassuk magunkat, hanem önmagunkhoz képest változtassunk, és önmagunkból hozzuk ki a legtöbbet a ruhák segítségével.

Ez persze nem azt jelenti, hogy kezdjünk el vadul vásárolni. Mert nem az az igazán különleges és egyedi, ha mindent megvásárolunk, hanem az, ha képesek vagyunk viselni ezeket.