Stílus

Szemhéjpúderből körömlakk és más sminktrükkök

Előfordul, hogy a sminkkellék, amit választottunk, csak a polcon mutatott jól, a bőrünkön már nem annyira tetszik. Ilyenkor sincs veszve minden, a következő ötletek segítségével a feleslegessé vált tárgyak új életet nyerhetnek.

Frusztráló érzés, amikor reményekkel telve kenjük fel új sminkszerzeményünket, ám az nemhogy javítana, hanem ront a külsőnkön. Ilyenkor talán legszívesebben nagy lendülettel hajítanánk a kukába az ominózus tárgyat, de ne tegyük. Más funkcióban talán jól megállja a helyét.

Rúzsból pirosító

Biztosan sokakkal előfordult már, hogy a gyönyörű színű rúzs végül nem érte el a várt hatást az ajkakon. Talán sápasztott, talán túlságosan sárgította a fogakat, nem is kell részleteznünk. De attól, hogy a szájon nem vált be, még nem biztos, hogy máshol sem fest jól, például az orcánkon. Persze, ez elsősorban a világosabb árnyalatú, rózsaszínes, korallos rúzsokra igaz, de egy próbát mindenképp megér: kenjünk egy kis rúzst az ujjunkra, és oszlassuk el az orcán.

unsplash.com/rawpixel

unsplash.com/rawpixel

Szemhéjpúderből körömlakk

Ha nem megfelelő a szemhéjpúder árnyalata, vagy túlságosan összetört, még mindig készíthetünk belőle körömlakkot. Egy kis edénykébe szórjunk egy kis szemhéjpúdert – ecset segítségével, vagy ki is vehetjük a tokjából, és letörhetünk belőle egy kis darabot –, majd adagoljunk bele 25-30 csepp átlátszó körömlakkot a lakk ecsetjével. Végül egy vattamentesített fültisztító pálcikával keverjük össze, és a tálkából a lakk ecsetjével kenjük fel.

Ajakbalzsamból szemöldökzselé

Ha túl kellemetlen, nehéz érzést ad a színtelen ajakbalzsam, akkor felhasználhatjuk arra, hogy megrendszabályozza a szemöldökünk esetleges kósza szálait. A méhviaszt, esetleg petróleumot tartalmazó ajakbalzsamok kellemetlenek lehetnek az ajkainkon, de ez még nem kell hogy pályafutásuk végét jelentse. Tegyünk egy kis balzsamot egy fogkefére, majd fésüljük át vele a szemöldököt. Előtte akár meg is színezhetjük kicsit a szemöldököt például szemöldökpúderrel.