Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Stílus

4 dolog, amit nem tudtunk Marilyn Monroe-ról

Aligha akad, aki ne ismerné Marilyn Monroe-t. Arca képekről, plakátokról és szuvenírekről mosolyog ránk, filmjeinek és életének történetét kívülről fújjuk. Kevesen tudják azonban, hogy Hollywood egyik legikonikusabb színésznőjének igen nehéz sorsa volt.

1962. augusztus 5-én találták holtan otthonában az ekkor mindössze 36 éves színésznőt, akinek halálát barbiturát-túladagolás okozta. Bár rögtön a halála után még nem merültek fel kétségek azzal kapcsolatban, hogy önkezével vetett véget az életének, hamar megindultak a spekulációk.

Halálának gyanús körülményei

Az elméleteknek táptalajt adtak az olyan különös körülmények, minthogy bejárónőjének orvosa kérésére felügyelnie kellett volna, a bejárónő azonban – annak ellenére, hogy hajnali 3 volt – állítólag lepedőket mosott. A nyomozás megállapította, hogy Monroe 45 tablettát vett be, azonban nem volt vizespohár az ágya közelében, és ami még rejtélyesebb, a gyógyszermaradványokat sem találták meg a gyomrában. A boncolás során ellentmondásos jelentések láttak napvilágot, és nem kerülhetett sor további vizsgálatokra sem. Bár a legvalószínűbb magyarázat tettére depressziója lehetett, olyan feltételezések is napvilágot láttak, hogy a maffia keze van a dologban.

pixabay.com/Nvdu

pixabay.com/Nvdu

Édesanyja skizofréniával küzdött

Nem csodálhatjuk, hogy Marilyn Monroe nem találta meg a lelki egyensúlyát, hiszen édesanyját, Gladys Bakert skizofréniával diagnosztizálták. A nő Monroe gyerekkorában sok időt töltött kórházban, amikor pedig vele volt, sokat bántotta, és állítólag az életére is tört. A színésznő nem beszélt sokat az édesanyjáról, de hollywoodi karrierjének egy pontján az egyik stúdió azt tanácsolta neki, inkább mondja mindenkinek azt, hogy az anyja halott, minthogy kiderüljön, a nő beteg. Ez a történet jól mutatja, milyen súlyos megbélyegzés alá estek akkoriban a mentális betegségek. Könnyen lehet, hogy mindez a színésznő halálához is hozzájárult.

Nem ismerte az édesapját

Ha anyja nehéz sorsa nem lenne elég, Monroe életét még egy tényező nehezítette: nemcsak nem találkozott sohasem az apjával, de nem is tudta, hogy kicsoda.

Mentális betegségek

Ezek után nem lehet csodálni, hogy őt magát is érintették a mentális betegségek. Gyakran beszélt Marilynről egyes szám harmadik személyben, és nem ritkán kritikusan viszonyult ehhez az énjéhez. A színésznő útját ráadásul csupa szerencsétlenül alakult, sőt nem egyszer abuzív, bántalmazó kapcsolat szegélyezte, híján volt minden érzelmi és belső támasznak. A csillogás mögött egy lelkileg törékeny, kiszolgáltatott lány alakja sejlik fel, akire nem figyeltek oda, és aki nem kapott megfelelő segítséget.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja az ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.