Stílus

A legnagyobb szemöldökbakik, amelyeket 50 fölött elkövetünk

Nem túl elegáns a Ridikül.hu szerkesztőségétől, hogy a legnagyobb bakikra hívjuk fel a figyelmet, ahelyett hogy a legszebb 50 fölötti szemöldököket mutogatnánk. Abban bízunk, hogy ezzel a figyelemfelkeltő címmel sokkal több olvasónknak átadhatjuk a tippeket, és sokkal több szép szemöldökkel találkozunk Magyarországon.

Trendek jönnek, trendek mennek – a sminkelésben ugyanúgy, mint a divatban. Nem érdemes vakon követni őket, nem ettől leszünk fiatalosabbak, üdébbek vagy magabiztosabbak. A sminkelésben mindig, de 50 éves kor után mindenképp a kevesebb több szabálya az érvényes. Kivételt képez ezalól a szemöldök, amelyet eszünkbe ne jusson vékonyra szedni, hacsak nem értünk már Marlene Dietrich magasságaiba.

A szemöldök a maga természetes módján a legszebb, némi igazítással és korrigálással tökéletessé tehetjük. A szemöldöknek ugyanis elképesztő ereje van, amelyet sokszor nem is sejtünk. A trendek most amúgy is kedveznek annak, hogy sokkal, de sokkal jobban odafigyeljünk arcunk eme elhanyagolt területére. Ha nem is festünk magunknak az Instagramon látható szemöldököt (ne is tegyük!), számtalan olyan új eszköz birtokába juthatunk, amelyet a száguldó szemöldöktrend miatt fejlesztettek ki.

De nézzük, milyen bakikat követhetünk el, és mire érdemes figyelnünk.

1. Nem találjuk a saját formánkat

Jó alap nélkül építhetünk bármilyen szép házat, össze fog omlani. Ugyanez igaz a szemöldökre is. A trendekből pont annyit vegyünk át, amely a személyiségünknek, a karakterünknek, az arcformánknak megfelel, és amennyit a szemöldökünk is elbír. Ne szedessük hipervékonyra, ne tetováltassuk őrült módjára, ne akarjuk szuperdúsra festeni. Mi legyünk a középpontban, ne a trendek.

 

2. Túl nagy távolságot hagyunk a két szemöldökünk között

Aki saját magának szedi a szemöldökét, elkövetheti azt a hibát, hogy túlszedi azt. Mivel a szemöldök karaktert ad az arcunknak, egy rosszul szedett szemöldök csodálkozóvá vagy éppen szigorúvá teheti a tekintetet. A legjobb, ha egyszer szakemberrel igazíttatjuk a szemöldököt, és utána folyamatosan utánaszedjük a kinövő szálakat. Így nagyon sokáig tartható a szakember által megkreált forma.

 

3. Ugyanolyan színű a szemöldökünk, mint a hajunk

Madonna vagy Cara Delevingne szupermodell megteheti, hogy a hajszínénél több árnyalattal sötétebb szemöldököt visel. Igen, ezt tényleg viselni kell. A legtermészetesebb és legharmonikusabb hatást azonban akkor érjük el, ha a szemöldökünk az eredeti hajszínünknél néhány árnyalattal világosabb. Ha különböző sminkeszközöket, például szemöldökceruzát, szemöldökspirált, szemöldökport vagy szemöldökzselét választunk, akkor is ügyeljünk erre.

 

4. Ha fekete a hajunk, fekete a szemöldökünk

Léteznek olyan színtípusok, akiknek időskorban is ragyogóan áll a sötét hajszín – és a tévhittel ellentétben nem is öregíti őket. Nekik akár a sötétebbnél is sötétebb barna vagy a fekete hajszín is jól áll. Hatalmas hibát követnek el azonban, ha fekete szemöldököt festetnek maguknak. Ettől az arcuk komor, de sok esetben pont, hogy komikus vagy ijesztő lesz. A sötét csokoládébarnával azonban nem lőhetnek mellé.

5. Nem töltjük ki a réseket

Főleg idősebb korban, ahogy ritkulnak a szálak és fakulnak a színeink, fordul elő, hogy hézagos lesz a szemöldök. Fiatalosabb lesz a tekintetünk és az arcunk, ha a megfelelő színnel (!) töltjük ki a szemöldökszálak közötti részt.

 

6. Túltöltjük a réseket

Mindegy, milyen eszközt használunk, nem szabad a szemöldöknek úgy kinéznie, mintha odarajzoltuk volna. Mindig törekedjünk a természetességre.

 

7. Egyforma szemöldököt szeretnénk

Az arcunk nem szimmetrikus, miért kellene a szemöldökünknek annak lennie? Külön-külön érdemes őket formázni: testvéreknek kell lenniük, nem ikreknek.