Stílus

A francia nők szépségének 4 hétköznapi titka

A francia nők híresek a hanyag, mégis elegáns szépségükről – ők nem azok, akik minden utolsó ékszert is megterveznek a külsejükön, mint az angolok, és nem azok a természetes szépségek, mint az északi hölgyek, sokkal inkább nemtörődöm érzékiségükkel tűnnek ki a tömegből. Hogy mi a titkuk? Az alábbiakban eláruljuk.

A minőségre esküsznek

A francia nő nem ken magára sok mindent, és nem vesz fel túl sok mindent, de amit mégis, az mind kifejezetten minőségi. Megválogatják, milyen arc- és testápolási termékeket használnak, hiszen tudják, hogy a szépség belülről fakad, mind a lélekre, mind pedig az egészséges bőrre és hajra értve. Teljesen mindegy, hogy mennyi sminket raknak fel, ha az alapok nem stimmelnek, nem lesznek szépek. Hasonló a felfogásuk a ruhákkal kapcsolatban is: az egyszerű szabásvonalak és színek mellett a minőségre helyezik inkább a hangsúlyt.

Fotó: Unsplash/ Rob Potvin

Fotó: Unsplash/Rob Potvin

A minimalizmusra törekednek

A francia nőket soha nem látni tetőtől talpig sminkben, belőtt hajjal, úgy, hogy mindenük a helyén marad – tudják, hogy nem érdemes mesterkéltnek lenniük, mert ettől csak az ellenkezőjét érik el a kívánt eredménynek. Általában csak egy vörös rúzst kennek fel, vagy kihúzzák a szemüket, megfésülködnek, és felkapnak egy elegáns ékszert, és már készen is van a napi outfit.

Használják a parfümjeiket

A francia nőket mindig illatfelhő lengi körül, ami már akkor megmutatja a stílusukat, amikor még be sem léptek egy szobába. Sokat adnak arra, hogy a megfelelő illatot találják meg a személyiségükhöz, és nem is félnek használni a dizájnerparfümöket sem – tudják, hogy erre nem érdemes sajnálni a pénzt.

Nem kínozzák magukat diétákkal

A karcsú francia nők törekszenek arra, hogy egészségesen éljenek, de nem vetik meg a híres francia péksüteményeket és édességeket sem. Tudják, hogy ha boldogok, az az arcukra is kiül, és semmi nem helyettesítheti a kiegyensúlyozottságot a szépségben sem, ezért nem félnek néha megszegni az egészséges étrendjüket egy kis boldogságért cserébe.